Chocolade en walnoten. Fadila heeft er laatst koekjes van gemaakt. Maar zo’n lekkere combinatie van smaken kun je op meerdere manieren verwerken. Vandaag als luchtige cakejes. Heerlijk voor bij de koffie, thee, of gewoon tussendoor om jezelf te verwennen.
Recept voor 16 stuks
Ingrediënten
3 eieren
120 gram suiker
Snufje zout
80 ml zonnebloemolie
100 ml volle melk
3 eetlepels cacaopoeder
1 zakje bourbon-vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
140 gram bloem
80 gram walnoten
Voor de garnering:
100 gram pure chocolade
3 eetlepels slagroom
Bewaar zestien helften walnoten. Snijd de rest in stukjes.
Klop de eieren met suiker en vanillesuiker tot het volume is verdubbeld. Voeg al kloppend olie en dan melk toe. Zeef de bloem met cacaopoeder en zout en klop dit door het mengsel. Voeg de walnoten en het bakpoeder toe. Het mengsel moet dun zijn.
Vul een muffinvorm met papieren vormpjes, giet het cake-mengsel tot de helft van de vormpjes.
Bak de cakejes bij 180 graden 20 tot 30 minuten. Test na twintig minuten met een saté-prikker of de cakejes klaar zijn. (de saté-prikker moet schoon uit de cake komen)
Laat de cakejes afkoelen.
Garnering
Verwarm de slagroom en voeg de chocolade in stukjes toe. Blijf roeren, tot de chocolade helemaal is gesmolten en er een glazuur is ontstaan. Bestrijk de cakejes met het chocoladeglazuur en garneer met halve walnoten.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza