Heeft een chocoladecake een inleiding nodig? Het is een van de dingen waar je ons van Aicha Qandisha altijd blij mee kunt maken. Heerlijke chocolade, luchtig cakeje. Zo luchtig dat… vooruit, doe nog maar een plakje. Voor de afwisseling af en toe een toefje slagroom erbij en genieten maar van deze lekkernij.
Ingrediënten
250 gram zachte boter of margarine
400 gram suiker
4 eieren, maat L
2 zakjes Bourbon vanillesuiker
100 gram gesmolten pure chocolade
250 ml volle melk
420 gram bloem
30 gram cacaopoeder
Snufje zout
1 zakje bakpoeder (16 gram)
Klop de boter met suiker romig. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg daarna vanillesuiker toe en de gesmolten chocolade. Meng in een andere kom bloem met cacaopoeder en zout. Voeg dat afwisselend met melk toe aan het botermengsel, tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste bakpoeder toe.
Vet een grote tulbandvorm in en bebloem deze. Giet daarna het chocolademengsel erin.
Verwarm een oven voor op 150/160 graden. Zet de vorm op de tweede richel en laat anderhalf uur bakken.
Laat de cake daarna een kwartier in de vorm zitten en draai hem vervolgens om. Laat de cake helemaal koud worden en bestrooi voor serveren met poedersuiker.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: ©Fadila Bouazza
2 Reacties op “Chocoladecake”