Combray Nourishing Facial Oil

Combray AQ

foto’s © Aicha Qandisha

‘Beter dan botox’ zag ik ergens staan als aanbeveling voor Combray, het Nederlandse cosmetica-merk ontwikkeld door Prof. Dr. Kees Hummelen in samenwerking met Maureen van Veelen. We kregen de Nourishing Facial Oil van Combray opgestuurd om uit te proberen en ik kan nu al zeggen dat die onze verwachtingen overtrof.

De olie bestaat uit slechts twee ingrediënten: de kostbare Marokkaanse argan-olie en het door Hummelen gepatenteerde ingrediënt Oxofulleram dat de huid beschermt tegen vrije radicalen, denk bijvoorbeeld aan UV-straling, luchtvervuiling en natuurlijke ouderdom. Hier kun je er meer over lezen.

De olie doseer je met een pipetje en masseer je in de huid in. Andere verzorging heb je niet nodig, belooft Combray, na de reiniging volstaan de druppels Nourishing Oil.

Combray 2 AQ

Ontdekking
De olie trekt snel in en verzacht en verzorgt de huid heel goed. De olie is bruin-goudachtig van kleur, dat zie je vooral als je hem op de huid smeert, maar verder is die kleurloos, je huid krijgt er dus geen tint van, wel een heldere gloed. Op de site staat dat zes druppels volstaan voor het gezicht, maar bij mij zijn vier druppels voldoende, dus het is een kwestie van uitproberen wat het beste bij je past.

De olie is heel aangenaam in het gebruik, zo aangenaam dat ik zelfs een enkele druppel heb gebruikt op gevoelige plekjes op de huid en die trokken snel weg dankzij de olie. Ideaal dus voor mensen met een onrustige huid of acne.

Combray 3 AQ

Combray is echt een ontdekking. Het huis heeft op dit moment drie verschillende oliën, allemaal op basis van twee ingrediënten met Oxofulleram als vaste basis. Naast de Nourishing Oil is er ook een Rejuvenating Facial Oil met avocado-olie, speciaal voor mensen met een droge huid of die last hebben van psoriasis, eczeem of schilfers. Voor mensen met een vette of gecombineerde huid is er de Regenerating Facial Oil met druivenpit-olie.

Ik ben zeer benieuwd naar de Rejuvenating Oil, maar deze Nourishing Oil is sowieso een voltreffer, een uitstekende verzorging voor een gezonde huid. En zeker, veel beter dan botox dat de huid uiteindelijk alleen maar meer beschadigt. Er gaat niks boven natuurlijke verzorging.

De Combray Nourishing Facial Oil bestel je hier voor 160,00. Mijn advies is om eerst een miniatuur te bestellen om eerst te kijken welke olie bij je past. De aankoopprijs van de miniatuur, krijg je terug in de vorm van korting.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl