Compagnie de Provence

compagnie de provence AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Deze winter zorgt Compagnie de Provence voor zachtheid. Pure zachtheid. Vederlicht. Zijdezacht. En ultrazacht geparfumeerd. Dat zijn heel veel ‘zachts’, maar een beter woord voor de karité lijn van Compagnie de Provence is er eigenlijk niet. Het vat de hele lijn samen die de huid verzorgt en heerlijk aangenaam parfumeert.

Savon liquide
Om te beginnen is er de vloeibare zeep, in een mooie rustieke fles gegoten, met hoofdbestanddeel karité boter (ook wel shea boter genoemd) dat de huid extra verzorgt. Verwacht geen dikke, romige zeep, maar een lekker lichte emulsie die meteen lekker geurt en de handen reinigt. Fris en warm tegelijk.

compagnie de provence savon AQ

Lip balm
In dezelfde lijn is er ook een lipverzachter die wel dat boterige heeft dat typisch is voor karité. Zeker tijdens koude dagen is dat beetje vettige wel lekker. Ik heb deze lip balm de afgelopen weken veel gebruikt, maar hoe lekker ook, hij bleek niet opgewassen tegen mijn extreem uitgedroogde lippen als resultaat van een hardnekkige verkoudheid. Dat is overigens geen diskwalificatie, de mensen die me kennen weten hoe heftig mijn verkoudheden zijn, daar is niks tegen opgewassen.

compagnie de provence lip balm AQ

Crème mains
Zo licht als de handzeep is, zo rijk de handcrème in deze karité-lijn. Stevige structuur die snel intrekt in de huid en die verzacht en aangenaam parfumeert. Ideaal voor heel droge handen en stevige kou.

compagnie de provence hand cream AQ

Huile sèche
Tot slot de droge verzorgingsolie die geschikt is voor zowel het haar, het gezicht als het lichaam. Ik heb hem alleen op mijn lichaam gebruikt en de olie is inderdaad ‘droog’: trekt snel in de huid in en parfumeert die, net als de overige producten uit de lijn.

compagnie de provence huile AQ

Dee geur van deze karité-lijn is steeds terloops aan bod gekomen, maar is misschien wel dé troef. Hij heeft iets heel vertrouwds. Toen ik hem in woorden wilde vangen, moest ik steeds aan Zwitsal denken, dat klinkt oneerbiedig, maar bedoel ik niet zo: Zwitsal heeft een typische geur die je meteen met baby’s en zachte zorg associeert. De geur van deze karité lijn heeft dat vertrouwde en geruststellende, maar dan voor volwassenen uiteraard. De geur is heel ‘schoon’, zacht en warm zonder nadrukkelijk te zijn. Als de zeep in aanraking met het water komt, ruik je het. Als je de handcrème opdoet of de olie insmeert ook. En als je af en toe gedachteloos even aan je huid ruikt om iets van de geur op te snuiven, omdat die zo fijn is.

compagnie de provence 1 AQ

De producten van Compagnie de Provence vind je bij Babassu. De zeep bestel je hier vanaf 16,80, de lipverzachter vind je hier voor 9,60, de handcrème bestel je hier vanaf 7,20 en de verzorgingsolie vind je hier voor 39,60. Speciaal voor de feestdagen zijn er ook Kerstspecials van deze lekkere lijn.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl