Courgette-kaasbrood

courk7

Het is weer tijd voor gevuld brood van Fadila, ditmaal met kaas en courgette. Ideaal voor de steeds kouder wordende dagen en een fijn vegetarisch alternatief. Versgebakken brood met een vulling van rijke smaken; dat smaakt naar een warm thuis.

Voor het deeg:
500 gram bloem
1 eetlepel gedroogde gist
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 ei (maat M) (scheid het ei in eiwit en eigeel)
125 ml lauw water
125 ml lauwe, volle melk
3 eetlepels zonnebloemolie

Voor de vulling:
2 courgettes
Zout naar smaak
150 à 200 gram geraspte kaas naar wens
Olie om in te bakken

Was de courgettes en dep ze droog. Snijd de courgettes in plakjes. Bestrooi ze met zout aan beide kanten. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de courgettes aan beide kanten bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Maak nu het deeg.

Meng bloem, gist, zout, suiker, olie, melk, water en eiwit tot een deeg. Laat het ongeveer een uur rijzen.

Pak nu het deeg en kneed het nog eens. Deel het deeg in tweeën. Rol een deel uit tot een grote lap.

courk1

Zet het op een ovenbakplaat die bedekt is met bakpapier. Strooi de helft van de kaas hierop uit.

courk2

Doe de courgettes in twee laagjes erop.

courk3

Strooi daarna de rest van de kaas hier bovenop.

courk4

Rol het tweede deeg ook uit tot een ronde lap en bedenk de vulling hiermee. Druk de randen goed vast.courk5 Klop de eidooier los met een druppeltje water en bestrijk het brood ermee. Maak met een mes inkepingen op het brood.

courk6

Laat het brood weer rijzen, twintig à dertig minuten dit keer.

Verwarm intussen de oven tot 200 graden. Bak het brood in 25 à 30 minuten goudbruin.

Laat het tien minuten afkoelen en snijd het dan in punten.

courk8

Besaha wa raha!

Alle foto’s: ©Fadila Bouazza

Fadila