De achterlijke gewoonten van Han ten Broeke

edward-hopper-office-in-a-small-city-k

Edward Hopper

Het zal nooit wennen, parlementariërs die zich uiten als de gemiddelde dronken lor in een bruin café ver na sluitingstijd en na dertig biertjes. VVD’er Han Ten Broeke gaf gisteren een staaltje van zijn verrotte geest ten beste toen hij twitterde: ‘Uitstekend @gertjansegers! We gaan niet toestaan dat achterlijke gewoonten uit het Midden-Oosten (geweld en intimidatie van andersdenkenden en ongelovigen) hier wortel schieten!’

Gert-Jan Segers kennen we, dat is een kille, ijzingwekkende kruisvaarder die zijn racisme en islamhaat verpakt onder het mom van arme, Arabische christenen redden.

Ten Broeke is VVD’er, daar is eigenlijk alles mee gezegd. Zo eentje die geobsedeerd is door de culturele achtergrond van mensen. Hij kan bijvoorbeeld geen normaal debat voeten met de leden van DENK zonder hun Turkse achtergrond erbij te betrekken. Dan ben je niet alleen racistisch, maar ook verbluffend onprofessioneel.

Elitaire mond
Ten Broeke schermt nogal graag met zijn vermeende beschaving, in tegenstelling tot die achterlijke culturen in het Midden-Oosten -daar rekent hij Israël overigens niet toe. Dat land mag ongewapende burgers doodschieten, en minderjarigen voor onbepaalde tijd opsluiten en de gevallen slachtoffers besmeuren, zonder dat je daar Ten Broeke over zult horen.

Dat doet me denken aan de ophef rond Sanne Wallis de Vries en de brief van de Israëlische ambassadeur die zo geschokt was, omdat het niet paste grapjes te maken over slachtoffers. Tenzij je de Israëlische regering of het IDF bent, dan is alles geoorloofd. Bijvoorbeeld in een interview met een vermoordde verpleegster knippen om haar postuum verdacht te maken.

Terug naar die achterlijke gewoonten. Je moet wellicht je elitaire mond houden als je collega’s in de Kamer hebt die mensen opjagen vanwege hun mening. Hebben we ooit Ten Broeke gehoord toen Baudet de jacht opende op een kritische leraar en om zijn ontslag vroeg? Hebben we Ten Broeke gehoord toen Mitch Henriquez gedood werd om een onschuldig grapje? Hebben we Ten Broeke zien protesteren tegen de schandelijke vervolging van Jerry King Luther Afriye die niks anders deed dan gebruikmaken van zijn vrijheid van meningsuiting in dit beschaafde land?

Moreel corrupt
Nee. Nooit. En dan nog iets, als je die landen in het Midden-Oosten zo achterlijk vindt, waarom doet de regering onder leiding van de VVD er gretig zaken mee? Waarom kruipen ze als loopse hondjes op de schoot van het corrupte en moorddadige Saoedische regime dat Jemen uitmoordt, de eigen bevolking verstikt en gevaarlijke geopolitieke spelletjes speelt?

Ten Broeke is het typische voorbeeld van iemand die in de spiegel kijkt en dan verblind wordt door zijn witte huid waar hij superioriteit aan ontleent. Is lid van een partij die minima leegzuigt en multinationals beloont, maakt deel uit van een partij met de grootste oplichters en zakkenvullers en vertegenwoordigt een land dat de eigen grenzen schoon wil houden en smerige oorlogen en corrupte bedrijven in verre landen steunt.

Dus, wie is hier nou achterlijk? De mensen die gedwongen door een onderdrukkende politiek, ongewenste westerse bemoeienis, armoede, achterstelling, oorlog en nul perspectief hun leven op orde proberen te krijgen, of de volgevreten VVD’er. Ten Broeke is niet alleen achterlijk dat hij denkt dat niemand zijn hypocrisie doorziet, maar ook moreel corrupt en gespeend van enige beschaving.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl