De lekkerste handcrèmes

handcreme-comp-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Handcrèmes zijn een eerste levensbehoefte. Geen tas van me is compleet zonder. Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van het water hier; in Azië heb ik het bijvoorbeeld veel minder nodig. Maar goed, we leven hier niet in Azië helaas en ook niet in een fijn Mediterraan klimaat, dus moet ik me, en met mij veel vrouwen, verlaten op een goede handcrème.

Over de jaren heb ik er verschrikkelijk veel geprobeerd. Dit zijn vijf soorten die ik fijn vind. Wat daarbij belangrijk is: aangenaam zachte structuur, niet te vet, niet te waterig en maakt de handen langere tijd zacht zonder ze stroef te maken -dat klinkt wat raar, maar sommige crèmes maken mijn handen aanvankelijk stroef en dat voelt niet prettig. Zachtheid is het devies.

Anna Sui
De Amerikaans-Chinese Anna Sui is een van mijn favoriete ontwerpers. Ik val voor bijna alles wat ze maakt. Helaas is ze niet te krijgen in Nederland, maar in Azië en New York heeft ze fraaie boetieks met de prachtigste ontwerpen. Vooral in Japan is ze erg populair; de meeste van haar ontwerpen heb ik dan ook daar gekocht of daar vandaan cadeau gekregen. Haar cosmetica is al net zo lieflijk als haar couture en accessoires. Lipsticks, oogschaduw, het ziet er allemaal geweldig uit. Het voordeel daarvan is dat je een deel ervan online bij Asos kunt bestellen. En het mooie van Asos is dat je daarvoor geen verzendkosten hoeft te betalen.

Haar handcrème hebben ze op het moment niet, maar die zal vast weer komen. Lichte structuur, aangenaam zachte en frisse geur.
handcreme-anna-sui-aq

L’Occitane
Het Franse L’Occitane heeft een scala aan lekkere verzorging. Hun handcrèmes zijn doorgaans heel rijk van structuur door de karité boter. Tegen het vettige aan, maar ze trekken snel in en je hebt daarna geen last van vette handen. Ze hebben veel verschillende soorten handcrèmes; mijn voorkeur gaat uit naar de vollere, met een fijn geurtje eraan, zoals de zoetige vanille, de Pamplemousse Rhubarbe uit de Pierre Hermé collectie, of de Miel Mandarine, die precies zo ruikt als de naam belooft. Ik gebruik L’Occitane meestal als het koud is en mijn handen extra verzorging nodig hebben of ’s avonds voor het slapen gaan.

handcreme-loccitane-doosje-aq

Kenzoki
De verzorgingslijn van de Japanse ontwerper Kenzo heb ik nog maar net ontdekt: Kenzoki. Als eerste heb ik meteen de handcrème uitgeprobeerd, want dat is voor mij altijd een lakmoesproef. Ik kreeg er wat proefjes bij en die bevielen zo goed dat ik van plan ben binnenkort uitgebreider stil te staan bij deze heerlijke producten.

De handcrème van Kenzoki is zalig zacht, beetje opgeklopte structuur, of misschien is roomachtig een betere omschrijving. Trekt snel in, en met een zeer subtiele geur. Echt een ontdekking.

handcreme-kenzoki-aq

Tony Moly
Over het Koreaanse cosmeticahuis Tony Moly en hun handcrème heb ik al eens geschreven. Zuid-Koreaanse merken zijn op het moment erg populair en als ik kijk naar Tony Moly snap ik heel goed waarom: speelse ontwerpen met veel humor en bovenal geweldige kwaliteit. Neem deze handcrème, die is fantastisch: ruikt naar bananenschuimpjes! Iedere keer als ik hem gebruik, krijg ik meteen zin in bananenschuim. Vrolijkmakend. Ik heb hem al meerdere keren cadeau gedaan. Als je dol bent op bananen: ze hebben ook een heel goede lipverzachter, ook in banenvorm en met bananensmaak, lekker! Helaas nog niet te krijgen in Nederland, maar wel via Sephora of Cult Beauty te bestellen.

handcreme-tony-moly-aq

Clarins
Tot slot de moeder aller handcrèmes. Mijn jarenlange favoriet: de Crème Jeunesses des Mains van Clarins. Heel zacht, fijne structuur, trekt snel in en is gewoon heel erg prettig voor de handen. Er zit onder andere sesamolie in, karité boter en extract van Japanse moerbeiboom. Dit is wat mij betreft de nummer 1. Ik heb wel jaren geleden ook een mooie handcrème van Dior gehad, maar die verdween opeens. Ik zag laatst dat die in Frankrijk te krijgen is, dus die gaat op het lijstje. De Clarins handcrème heeft een zachte, neutrale geur, dat maakt dat die heel onopvallend is.

handcreme-clarins-doosje-aq

Normaal heb ik de grote tube, maar hier zie je de reisformaten die ik op vliegvelden heb gekocht, die vind ik handig voor in kleine tassen en op reis. Op een van die vliegvelden vond ik een doosje met gelimiteerde versies van de klassieker.

handcreme-clarins-col-doosje-aq

Omdat het een gelimiteerde oplage is, ben ik er zuinig op, maar ik zag via hun Instagram dat er nu drie nieuwe variaties zijn: mandarijn, citroenblad en grapefruit. Ik heb ze nog niet in Nederland gevonden, maar hoop dat ze gauw beschikbaar zijn. Ideaal voor de zomer.

handcreme-col-doosje-aq

Voor de Anna Sui handcrème hou Asos in de gaten; de L’Occitane handverzorging vind je hier vanaf 8 euro, Kenzoki vind je exclusief bij ICI Paris XL, de handcrème kost 13,54, Tony Moly vind je hier voor 8,50 en een grote tube Clarins Crème Jeunesse des Mains bestel je hier voor 22,39.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “De lekkerste handcrèmes