De mooiste adventskalenders

foto’s © Aicha Qandisha

Nee, ik vergis me niet in de tijd, ik weet dat de feestmaand voorbij is, dat december achter ons ligt en de adventskalenders weer op de achtergrond zijn verdwenen. Maar áls je, net als ik, dol bent op die kalenders, dan loont het te kijken welke de mooiste waren afgelopen jaar, zodat je later dit jaar niet misgrijpt.

Knipper drie keer met je ogen en het is weer september, precies de maand dat ik mijn Bijenkorf-advent kocht, want die dingen zijn zo populair dat je er vroeg bij moet zijn. En ieder jaar nog iets vroeger.

Wally and Whiz
De winegums van van het Deense Wally and Whiz ontdekte ik voor het eerst in Kopenhagen. Hoogstaande kwaliteit met natuurlijke ingrediënten, zonder dierlijke stoffen en in bijzondere smaakcombinaties zoals hibiscus met framboos, roze grapefruit met abrikoos en kweepeer met appel. In de advent krijg je elke dag een minizakje met winegums. Lekker. Maar het is wel elke dag een zakje winegums, de enige variatie zit hem in de smaken. Maar toch, lekker en sowieso een merk dat het proeven waard is.

Skins
Strikt genomen geen adventkalender, maar de Skins Boutique Experience Box bevatte liefst 31 doosjes, genoeg om je de hele maand december mee te vermaken en bijzondere producten te ontdekken: geuren, geurkaarsen, verzorging, er zat van alles in. Sowieso is Skins een feest voor wie van mooie luxe houdt.

Neuhaus
De caprice van Neuhaus is al heel lang mijn favoriete bonbon: de heerlijk krokante nougatine gevuld met zalige vanilleroom en omhuld door pure chocolade is onweerstaanbaar. De perfecte bonbon. Ik geef hem vaak cadeau. De advent van Neuhaus bevat 25 bonbons met de caprice als grote beloning op dag 25. Hiermee kun je niet misgaan, ik vind alleen wel dat Neuhaus best ieder jaar een andere vormgeving kan kiezen, dit ontwerp hebben ze nu al jaren.

Bijenkorf
De Bijenkorf heeft sinds een aantal jaar de beste adventskalender en ieder nieuw jaar overtreft het vorige. Tot de nok toe gevuld met mooie producten, geen flauwe proefjes, maar grote formaten, fantastische merken en dat voor een geweldige prijs. Niet verwonderlijk dat ie snel uitverkocht is. Geen december is voor mij compleet zonder deze moderne schatkist.

Ladurée
Mijn liefde voor Ladurée is tomeloos. Het Franse patisseriehuis heeft een onovertroffen chique uitstraling, geweldige patisserie (ik verlang op onverwachte momenten naar hun misdadig lekkere vanille-pecan gebakje), en sinds afgelopen jaar ook de mooiste adventskalender. Het eerste jaar dat Ladurée de adventskalendermarkt betrad, was een ramp: slecht ontwerp waardoor je de zoetigheden amper uit de vakjes kreeg zonder je vingers te bezeren. Ze hebben duidelijk geleerd. Het ontwerp afgelopen jaar was bééldig, pure Franse klasse, de doosjes gingen soepel open en waren gul gevuld met hun heerlijke lekkernijen: caramels, marshmallow, nougat, eugénie chocolaatjes en zelfs een potje honing en jam. Geweldig. Echte verwennerij. De doos is te mooi om weg te doen, dus die heb ik bewaard ook al heb ik geen plek meer. Ik weet wat ik volgend jaar cadeau ga doen.

Voor later dit jaar aas ik op een mooie Britse adventskalender. Maar dit zijn wat mij betreft ook blijvertjes. Vooral die van de Bijenkorf en Ladurée. Eigenlijk is voortaan geen december nog compleet zonder die twee.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl