De seksuele vrijheid van Stijn Derksen

john-everett-millais-k

Als het niet dankzij die leuke Annelies Verhelst was geweest, had ik het interview met Stijn Derksen, oud-rector van Vindicat, gemist. Ik had het wel een paar keer voorbij zien komen, maar ik had niet zoveel zin in een corpsbal die nooit een maaltijd heeft hoeven missen, nooit krap hoeft te zitten dankzij zijn rijke papa, en die ons ons dan wel even gaat vertellen dat vernedering subjectief is. Wellicht moet je daar een bepaald gen voor hebben, om zonder schaamte vernedering goed te praten en zware mishandeling pas te veroordelen als je zelf onder druk komt te staan.

In het interview komt ook het seksisme bij Vindicat aan de orde en de actie van Milou Deelen die er tegen ageerde. En dan komt het. Mufti Derksen oordeelt: “zij heeft het bed gedeeld met het vriendje van een vriendin van haar. Dat is sociaal onwenselijk gedrag, kan ik op zijn minst zeggen. Veel leden vinden het daarom toch een beetje ongepast dat juist zij zich nu heeft opgeworpen als boegbeeld voor seksuele vrijheid en tolerantie.”

Alarmbellen
Wat een giller, de aap op de elitaire rots die mishandeling en seksisme stil zweeg, denkt te bepalen wat sociaal wenselijk is. Ga vooral met je zware poten op iemands slaap staan. Hou sekslijstjes bij. Sla gerust een hele sushi-tent aan gort; je bent de elite, weet je wel. Vernedering is subjectief. Mishandeling is subjectief. Wangedrag is subjectief. Maar wat niet subjectief is, en wat je echt onomwonden moet veroordelen, is een vrouw die seks heeft. En dan ook nog seks met de vriend van haar vriendin.

Let op: die vriend is het lijdend voorwerp in Stijns betoog. Het is de schuld van Milou Deelen dat ze met hem sliep, niet andersom. Wat zegt het over Stijn Derksen dat hij de man niet aanspreekt op seks met de vriendin van zijn verkering? Dat Stijn Derksen een hypocriet van de eerste orde is, die denkt dat hij kan bepalen wanneer een vrouw het recht heeft zich uit te spreken en wanneer niet en wanneer ze seks mag hebben en met wie. Niet voor niets gingen bij hem ‘de alarmbellen niet meteen af’ toen de sekslijst opdook.

Dat schijnt dan de toekomstige elite te zijn. Dat zijn de bestuurders van morgen. Hypocriete sadisten met een bedorven moraal en een verrot vrouwbeeld. Ik zeg altijd dat ik hartstochtelijk voor de elite ben, dat ik niet geregeerd wil worden door het plebs. Maar als dit de elite is, dank ik vriendelijk. Het enige elitaire aan Stijn en zijn makkers zijn hun ouders’ bankrekening en onverdiende privilege, onder dat schoongewassen uiterlijk schuilen achterlijke holbewoners.

Stijn Derksen is een seksistisch varken is -en dat is niet subjectief.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl