De wereld volgens Andries Knevel

kerk beiroet AQ

foto © Aicha Qandisha

Na een weekend vol ophef over het laatste waanzinnige decreet van Trump om vluchtelingen en mensen uit liefst zeven islamitische landen te weren, kon je natuurlijk wachten op de apologeten.

De racisten die hun racisme openlijk koesteren en altijd weer op zoek gaan naar zogenaamde nuancering. Zo was er EO-mastodont Andries Knevel die er via Twitter triomfantelijk op wees dat er zeventien islamitische landen joden zouden weren.

Dat is natuurlijk niet waar, in de desbetreffende landen worden houders van Israëlische paspoorten niet toegelaten, een behoorlijk verschil. Ook laakbaar, want individuen zouden nooit verantwoordelijk gehouden moeten worden voor wat hun regering doet, maar joden weigeren? Nee. Het zijn landen die op gespannen of vijandige voet met Israël staan. Dat is nu eenmaal het smerige politieke spel, Israël mag ook graag mensen weigeren, maar Knevel laat zien dat niet alleen politici moreel verwerpelijke spelletjes spelen.

Ontmenselijking
Hoe hij in een tweet niet alleen joden misbruikt om zijn eigen weerzin te legitimeren maar tegelijk van islamitische slachtoffers daders maakt, is misselijkmakend.

In een adem door maakt hij zich bovendien schuldig aan wat hij de islamitische landen verwijt: regeringen gelijkstellen aan burgers en burgers straffen voor het beleid van overheden. Kennelijk moeten voor sommigen moslims altijd dader zijn, zelfs wanneer ze openlijk slachtoffer zijn. Zie daar de ontmenselijking in alle lelijke naaktheid.

Wie zich dus afvraagt hoe mensen tot gruweldaden komen, hoeft echt niet ver te kijken. Knevel is zo’n voorbeeld van het kwaad in onderdrukte vorm met stropdas en vleug christelijke hypocrisie. Hij zou niet aarzelen joden te slachtofferen om een anti-islam puntje te maken. Hebben we hem, en al die zogenaamde islamcritici die tegenwoordig fantaseren over een nieuwe etnische zuivering, eigenlijk al gehoord over het giftige antisemitisme en de verbijsterende Holocaustontkenning van het Witte Huis? Precies.

Ik heb het wel vaker geschreven: de culture verwantschap tussen joden moslims is eeuwenoud en niet zo besmet als de euro-joodse. Knevel kan beter in de spiegel kijken en zich rot schamen in plaats van moreel superieur te doen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “De wereld volgens Andries Knevel

 1. Hans Stoop
  2 februari 2017 om 00:12

  Onder de noemer “Joods-Christelijke beschaving en tradities” lijkt er een heuse anti-moslim beweging op gang te komen. We moeten echter niet vergeten ( maar dat doen we dus wel) dat in Nederland heel lang de Joden werden “getolereerd” Wat ook vergeten wordt, is dat veel Joden naar Nederland vluchtten vanaf ongeveer 1600, want zij werden door dezelfde “christenen” vervolgd. Hypocrisie schijnt eveneens deel uit te maken van “onze traditie” , maar owee, dat mag niet genoemd worden. En onder het “christelijke”sausje pleiten deze lieden voor allerlei maatregelen tegen moslims. Komt mij bekend voor, hoe heet die man ook alweer, die allerlei maatregelen nam tegen de Joden, het was een Duitser en het is ruim 80 jaar geleden? Maar goed, wij Nederlanders slapen gewoon verder; op naar het volgende mobieltje en dito vakantie.

  1. Willem
   3 februari 2017 om 15:23

   Was toch een oostenrijker?

 2. serdar yalcin. dordt
  9 februari 2017 om 21:22

  Was een oostenrijker dat klopt (Braunau am Inn, 20 april 1889 – Berlijn, 30 april 1945)