Delicious, Lekker Thuis

delicious

Bij Aicha Qandisha zijn we dol op kookboeken. Niets zo fijn als het ontdekken van nieuwe recepten en smaakcombinaties die je thuis zelf kunt uitproberen. Belangrijk daarbij is dat het boek rijk is aan mooie foto’s en gerechten waarvan het water je meteen in de mond loopt.

Er zijn ongelooflijk veel kookboeken en daarom pikken we er regelmatig de fijnste uit, om je wat wijzer te maken in het grote kookboekenwoud waar je met gemak in kunt verdwalen.

Delicious is een heel fijn culinair maandblad dat regelmatig met interessante kookboeken uitkomt. De meest recente uitgave is Delicious, lekker thuis, samengesteld door Valli Little, kok en food director van de Australische Delicious.

Australië is door de ligging en zijn multiculturele karakter sowieso een interessant culinair land; de kookboeken die er vandaan komen geven al een goede impressie van wat je er zoal kunt vinden op culinair gebied. Zo zijn de recepten in Lekker Thuis heel internationaal van karakter met veel Aziatische, Europese, Maghrebijnse en Midden-Oosterse invloeden.

Het boek bestaat uit vier delen met recepten voor elk seizoen: voor- en hoofdgerechten en aanlokkelijke desserts en is een feest van de interculturaliteit.

Zo is er een recept voor kataifi (soort draadjesdeeg) met garnalen en mangosalade. Dit gerecht deed me meteen denken aan een dim sum bij het Londense restaurant Yauatcha: een nestje van kataifi met garnalen en dadels.

Maar wat te denken van ‘koude doperwtensoep met wasabiroom’, ‘aardbeientaart met basilicumroom’, ‘aubergine-kikkererwtencurry (welkome variatie voor de vegetariërs onder ons) en duivels lekkere ‘meringues met mango-mojitosaus’. O, en dan heb ik mijn favoriet ‘chocoladetaartjes met caramelsaus’ nog niet genoemd.

Elk recept gaat vergezeld van een fraaie foto en heldere uitleg zodat je zonder zorgen de keuken in kunt. Zonder poespas, geen uitgebreide levensverhalen of anekdotes, maar alleen de kern: goede recepten die een welkome verrijking zijn voor je dagelijkse routine.

Bladerend door Delicious, Lekker Thuis realiseerde ik me dat eten eigenlijk de ideale pleitbezorger is van multiculturaliteit: de minst voor de hand liggende ingrediënten vormen samen de beste recepten.

Eten kent geen opgelegde grenzen of identiteit: verwerkt met onbekende en onverwachte ingrediënten, haal je er het beste uit. Snel naar de winkel en kopen dus. Je zult weer plezier krijgen in koken en eten.

Delicious, lekker thuis, Fontaine Uitgevers, 19,95 euro

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

4 Reacties op “Delicious, Lekker Thuis

 1. Rob
  30 september 2013 om 16:03

  Ik denk dan weer dat muziek de ideale pleitbezorger is van multiculturaliteit. Misschien moet ik dat dan maar eens opschrijven.

  1. Hassnae
   30 september 2013 om 19:05

   Heel graag, Rob. Doe je dat voor Aicha Qandisha?

   1. Rob
    30 september 2013 om 19:09

    Ja, waarom niet!

    1. Hassnae
     30 september 2013 om 19:46

     Super! Kijk ernaar uit.