Diptyque: L’art du soin

diptyque-lart-du-soin-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Mijn mateloosheid komt altijd in golven, de een wat heftiger dan de ander. Eten is een constante. Lingerie ook. De reden waarom we hier op deze lieftallige site trouwens geen lingerie of couture meer delen is vanwege de copyright op foto’s. Hoe gepassioneerd je ook over mode kunt schrijven, zonder foto’s blijft er weinig over.

De laatste tijd heb ik een Diptyque-fase. Het Franse merk kende ik al een hele tijd, maar het duurde even voor ik wat producten probeerde. Dat begon vorig jaar kerst toen ik de vanille geurkaars kreeg. En dan vanille zoals in een vanilestokje, met de volle, warme geur, zoete geur zoals je die gretig opsnuift als je moeder of zus bezig zijn in de keuken (in mijn geval) of de patissier in zijn werkruimte. Het is het vanille van de crème brulée, het vanille van Parijs in de winter en het vanille van een heerlijk rijstdessert.

Je moet ervan houden, die zoete geur, ik ben er dol op. Zo niet, dan is er een heel scala aan groene, fruitige en kruidige geurkaarsen die de hele ruimte van sfeer en een lekkere geur voorzien.

Een andere voltreffer was de handzeep met heerlijke vijgengeur, dus toen ik de laatste keer in Parijs was, stond de Diptyque boetiek bovenaan mijn lijstje.

Pommade exfoliante
In Parijs doe ik alles lopend. Het maakt me niet uit hoe ver iets is, ik dompel me zo diep mogelijk in de stad onder en hoe beter dan dat lopend te doen. De laatste keer betekende dat steeds bezweet en oververhit binnenlopen in de koelte van de winkels, maar ik troostte me dat niemand zijn cool kon behouden deze afgelopen zomer.

In de Diptyque boetiek aan de Rue St. Honoré werd ik geholpen door een alleraardigste jongedame die me enthousiast met wat nieuwe producten kennis liet maken, waaronder de nieuwe Pommade exfoliante een lichaamsscrub met een dikke, lobbige crème die eruit ziet alsof een drakenfruit is leeg gelepeld.

De scrub breng je aan op de droge of vochtige huid, nu ja, jullie weten wel hoe een scrub werkt. Het is een heel fijne, effectieve scrub die de huid echt goed zacht maakt. De geur is een beetje muffig, dus daar hoef je het niet voor te doen, maar de structuur, een dikke, elastische crème werkt uitstekend; de zwarte korreltjes zijn van jojoba en silicagel, die zijn er voor het scrubdeel. De pommade bevat granaatappelolie, jasmijn en perzikboter.

diptyque-pommade-exfoliante-aq

Onguent revitalisant
Voor na het douchen is er nu de Onguent Revitalisant, een heerlijk zachte verzorging met de geur van sinaasappel.

Deze lichaamsverzorging heeft de structuur van gestolde olie; zodra die in aanraking komt met je huid, wordt die vloeibaar en trekt meteen in. Het is een zachte, fijne verzorging die de huid hydrateert, glans eraan geeft en (heel belangrijk) dat zonder te plakken.

De crème-olie bevat sesamolie en er zit bloedsinaasappel in, gember voor de pittige noot en wat zachtheid van de roos. Maar het zijn de noten van sinaasappel die er voor mij zo uitspringen.

diptyque-body-balm-aq

L’art du soin heet de badlijn van Diptyque en die bestaat uit een scala aan verleidelijke producten die de moeite van het ontdekken zijn en beeldschoon in de badkamer staan.

Alle waardering voor de dame in de winkel overigens, niets maakt de aanschaf van luxe producten zo af als vriendelijke en gulle bediening. Dit keer trof ik het bij Diptyque en bij de Dior boetiek met exclusieve signatuurlijn iets verderop in dezelfde straat waar een jongeman me er weer eens aan herinnerde waarom ik zo van dit soort producten hou.

diptyque-lart-du-soin-aq-1

De Pommade exfoliante bestel je hier voor 56,00 en de Onguent revitalisant vind je hier voor 55,00. Er is nu een aanbieding met gratis bezorging dus dat scheelt. En anders kun je in Nederland kijken bij Skins, De Bijenkorf of Parfumerie Celeste.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl