Dr Jackson’s

dr-jacksons-aq-1

foto’s © Aicha Qandisha

Onlangs waren we aanwezig bij een bijzondere presentatie van drie kleine beauty-huizen: het New Yorkse Malin+ Goetz, de sexy tandpasta van Lebon en het Britse Dr Jackson’s. Ik ga alle drie apart bespreken en begin vandaag met Dr Jackson’s, een niche schoonheidsbedrijf dat wetenschap en puur natuurlijke ingrediënten met elkaar verbindt.

Hier kun je wat meer over de achtergrond lezen van het bedrijf; opgericht door Dr. Simon Jenkins werkt het huis samen met inheemse gemeenschappen voor de lokale ingrediënten die Dr Jackson’s gebruikt voor hun schoonheidsproducten en theelijn.

Night cream 05
Een zo’n belangrijk ingrediënt is het fruit van de Afrikaanse Baobabboom die ook wel bekend staat als Apenbroodboom. Dat fruit zit naar verluidt vol anti-oxidanten en is voedend en vind je terug in veel van de verzorgingsproducten waaronder de Night Cream 05. Een rijke, zachte nachtcrème met aangenaam lichte structuur die snel intrekt, niet plakkerig is en de huid goed voedt en hydrateert.

dr-jacksons-night-cream-aq

Baobab & Rose Oil
Dat snel intrekken doet ook de Baobab & Rose Oil, een lichte lichaamsolie die verzorgt met een heerlijk zachte geur met hint van rozen, maar ook met een frisse basis die een beetje verkwikt. Hier zie je de kleine roller die handig is voor op reis, er is ook een groter formaat waar je je helemaal mee kunt onderdompelen in de zijdezachte olie.

dr-jacksons-baboba-rose-oil-aq

Coconut melt
Als je net als ik kokosnoot in producten heel vaak muf of chemisch vindt ruiken, raad ik je zeer deze Coconut melt aan en je wilt daarna nooit meer aan een ander potje kokos snuffelen. Dit is puur natuur en zoals kokos is bedoeld: 100% kokosolie, heeft een gestolde structuur, maar zodra je wat op je huid aanbrengt, wordt die weer vloeibaar en trekt ook weer heel snel in. Superzacht en die geur! Het heerlijk zachte aroma van vers geraspte kokos. Echt perfect.

dr-jacksons-coconut-melt-aq

Dit was mijn eerste kennismaking met Dr Jackson’s en tijdens de presentatie viel me een aantal andere producten op die ik nu zeker ook zal proberen zoals de Face Wash en voor een ieder met last van acné tip ik de Everyday oil, daar zit onder andere calendula in en gebruikers met een onrustige huid schijnen veel baat bij die olie te hebben gehad. Naast de verzorging, heeft het huis ook drie soorten natuurlijke thee.

dr-jacksons-aq

De uitstraling van Dr Jackson’s is sober, maar stijlvol. De samenstelling staat helder vermeld op de verpakking en het belangrijkste: het zijn heel fijne producten op basis van natuurlijke ingrediënten die zeer prettig in het gebruik zijn. Voor mij was dit echt een ontdekking waar ik veel plezier aan ga beleven.

De Night Cream 05 vind je hier vanaf 40 pond , de Baobab & Rose vind je hier vanaf 12 pond en de Coconut melt is al in een klein potje vanaf 12 pond te bestellen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl