Een nieuwe Arabische koningin

al malikah

Vanaf vandaag op de Arabische buis. Op veel Arabische buizen, moet ik zeggen, want volgens het Arabische shownieuws programma ET bil Arabi zullen liefst zeventig Arabische zenders het uit gaan zenden: een nieuw televisieprogramma voor de ambitieuze, maar vooral maatschappelijk betrokken Arabische vrouw tussen de twintig en veertig jaar die graag gekroond wordt tot het nieuwe voorbeeldicoon.

Al Malikah, ‘de koningin’ is een nieuw programma dat bedacht is door Arabian Media Network en dat als doel heeft ruimte te bieden aan nieuwe ideeën en vernieuwende projecten. Een soort talentenwedstrijd, maar dan voor vrouwen met inhoud en hersens, zeg maar, in plaats van mooie borsten en billen of een goede stem.

Ambassadrice van de Arabische vrouw
rehab

De presentatie is in handen van Rehab Zein El-Din, de ‘ambassadrice van de Arabische vrouw’ zoals ze genoemd wordt, geprezen en onderscheiden voor haar bijdrage aan de emancipatie van de Arabische vrouw. Het format is Arabisch en geen aangekocht buitenlands format zoals de laatste tijd vaak het geval is. Zein El-Din vindt dat Arabische sterren niet alleen moeten vermaken, maar ook een maatschappelijke rol te vervullen hebben. Daar zijn wij het bij Aicha Qandisha hartgrondig mee eens.

De afgelopen maanden draaide de promotie- en wervingscampagne op volle gang. Volgens Mustapha Salama, voorzitter van de producersassociatie, hebben vijfentwintigduizend vrouwen hun CV en ideeën opgestuurd en vanaf vandaag begint de zoektocht naar de nieuwe Arabische koningin die zich onderscheidt op inhoud en niet op uiterlijk. Mooi. De koningin is dood, lang leve de koningin.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl