Een zoet en kleurrijk 2017

koekjes fad 31122016

foto en video © Aicha Qandisha

Laten we dit nieuwe jaar gewoon ingaan met een beetje hoop. Hoop op empathie. Hoop dat mensen minder egocentrisch worden en ook eens aan een ander denken. Hoop dat niet het eigen belang centraal blijft staan, maar dat van iedereen. Hoop dat mensen niet pas in actie komen als het eigen comfort bedreigd wordt, maar inzien dat we allemaal zichtbaar en onzichtbaar en tegen wil en dank met elkaar verbonden zijn. En dat dus wat de een raakt, de ander voelt. Onmiskenbaar en onvermijdelijk.

Laten we hopen dat het racistisch monster dat de kop zo gruwelijk heeft opgestoken bedwongen wordt. Dat er ergens een politicus opstaat die wel het beste voorheeft met de samenleving. Dat mensen zich zullen roeren die geen zin hebben in de verloedering. Dat menselijkheid weer de norm wordt, niet de scoringsdrift van politici en journalisten noch de bodemloze verongelijktheid van de niet tevreden te stellen brommers die hun persoonlijke weerzin en tegenslagen op de rest van de mensheid projecteren.

Warmte en vrolijkheid
Laten we hopen op een beter jaar dan 2016. Dat was, zeker ook persoonlijk, een dieptepunt. We krabbelen weer op, we doen ons best vanachter het vrolijke, hedonistische masker.

Vul daarom je dagen met warmte, vrolijkheid en met het goede. Probeer het eens, een keer niet ten koste van de ander scoren, niet de ander iets misgunnen, niet het mooie vertrappen, niet het onschuldige besmeuren.

Dat 2017 maar een zoet, kleurrijk jaar mag worden om al het bitter en grauw op ons pad te verdrijven.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Een zoet en kleurrijk 2017

  1. Esther
    1 januari 2017 om 23:00

    Goed gezegd, Has. Zet ‘m op en alle liefs voor jou!

  2. Aicha
    3 januari 2017 om 19:51

    Top Chef !!!!!!