Recept voor ongeveer 18 koekjes
Voor het deeg:
150 gram boter of margarine
80 gram poedersuiker
1 ei
250 gram bloem
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 eiwit
Voor de vulling:
150 gram gehakte pecannoten
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels maple siroop
Voor de garnering:
Ongeveer 18 halve pecannoten
Voor het deeg:
Klop de boter met suiker en vanillesuiker romig. Voeg het ei toe, vervolgens bloem en zout tot het een deeg is. Laat het een uurtje in de koelkast rusten.
Voor de vulling:
Meng de gehakte pecannoten met poedersuiker en maple siroop. Maak balletjes van 15 gram.
Maak van het deeg balletjes van 25 gram. Maak een holte in een balletje deeg en vul het met de pecanvulling. Druk het goed dicht. Bestrijk de bolletjes met eiwit en zet er een halve pecannoot bovenop.
Alternatief:
Het is ook mogelijk om het deeg op te rollen en rondjes van zes centimeter uit te steken. Zet vervolgens een theelepel pecannotenmengsel op het deeg en plak er een ander rondje op. Steek met een uitsteekvorm van vijf centimeter vervolgens het koekje uit. Deze methode neemt wel meer tijd in beslag.
Bak de koekjes bij 180 graden zo’n 15 minuten.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza