Voor wie eens wat anders wil dan de onvermijdelijke boterhammen of een gevarieerde picknickmand wil, zijn deze gevulde tonijnbroodjes een smakelijke aanwinst. Er gaat niets boven zelfgebakken brood, vooral niet als die ook nog eens gevuld is met allerlei lekkers. Variatie van spijs doet eten, smullen, smikkelen.
Voor het deeg:
250 gram bloem
Een halve theelepel zout
1 eetlepel zoetstofpoeder (Canderel)
1 theelepel gedroogde gist
1 ei
Ongeveer 125 ml lauwe melk (hangt van de bloem af)
3 eetlepels zonnebloemolie
Voor de vulling:
1 blik tonijn, uitgelekt
1 ui, in stukjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie
4 eetlepels gehakte gladde peterselie
2 hardgekookte eieren
1 ei
Zout en peper naar smaak
Het deeg:
Meng de bloem met zoetstofpoeder, gist, zout en olie. Klop het ei en voeg de helft toe. Bewaar de andere helft voor het bestrijken van de broodjes. Voeg beetje bij beetje lauwe melk toe, tot een deeg ontstaat. Laat het deeg een uur afgedekt rijzen, tot het twee keer zo groot is.
Maak nu de vulling.
Bak de ui met een eetlepel zonnebloemolie en zout en peper. Laat de tonijn uitlekken. Kook de 2 eieren, pel ze en snijd ze in stukjes.
Meng vervolgens de tonijn, eieren, het gebakken ui en de peterselie samen met het rauwe ei.
Pak nu het deeg en rol het dun uit. Snij het in negen stukjes.
Deel de vulling over de lapjes deeg en vouw ze in tweeën. Druk stevig vast.
Laat de broodjes twintig minuten rijzen. Bestrijk ze daarna met het overgebleven ei.
Bak de broodjes in de oven op 200 graden voor 15 à 20 minuten.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza
Een reactie op “Tonijnbroodjes”