Fenty Beauty voor de lippen

fenty-beauty-1-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Rihanna heeft voor een aanzienlijke revolutie gezorgd met haar Fenty Beauty. We hebben er al eerder over geschreven. Beauty producten voor iedere huidskleur, voor iedereen. Een verademing voor veel vrouwen die het jarenlang moesten doen met de standaard-producten die al te vaak gericht waren op een aantal standaard (lichte) huidskleuren. Fenty Beauty neemt liefst veertig kleurschakeringen serieus, zelfs voor mensen met een albino-huid is er een passende foundation beschikbaar.

Dat alleen al verdient alle waardering. De eerste besprekingen van haar producten waren ook zeer lovend. Ik wilde al een tijdje wat bespreken, dus toen ik laatst tegen de producten aanliep, besloot ik er een paar te kopen. Het zijn twee lipproducten geworden, simpelweg omdat veel uitverkocht was. Het merk is razend populair. Vaak vallen hypes tegen, maar in dit geval niet -ik zeg het maar vast.

Stunna lip paint
Neem de nieuwste toevoeging aan de lijn: de knalrode, vloeibare lipstick Stunna lip paint. Ziet eruit alsof het een nagellak is, maar is lak voor de lippen. Ik zag het echt prachtige rood op de lippen van de verkoopster, gaf haar een compliment en ze vertelde me enthousiast dat het van Fenty Beauty was: blijft de hele dag goed zitten, zei ze, en droogt de lippen niet uit. Nou, ik heb het geprobeerd en ze had helemaal gelijk. Geweldige kwaliteit. Mooie pigmentatie en voelt heel natuurlijk op de lippen. Als het rood eenmaal is opgedroogd, voel je er niks meer van; dus geen plakkende lippen of wat dan ook. Tot die tijd moet je uitkijken, want als de lak op je huid komt, moet je wel een make-up remover gebruiken. Zo goed blijft die zitten.

fenty-beauty-lip-paint-aq

Cosmic gloss
De liplak is mat, maar ze heeft ook een viertal limited edition lip glitters onder de naam Cosmic gloss. En dat is lipgloss in het kwadraat. Je krijgt meteen een prachtige, zachte glitterlaag op de lippen die bijna holografisch is. Er zit als het ware diepte in de glitters. De meeste lipgloss geven een glanslaagje aan de lippen, deze verandert je lippen bijna in een soort discobal en dat bedoel ik niet zo fout als het klinkt: door de lichtval, blijft het effect van de glitters en gloss steeds opvallen. De kleur die je hier op de foto ziet is Gal on the Moon.

fenty-beauty-gloss-aq

Een ander pluspunt is dat de prijzen een stuk lager liggen dan bij de gevestigde, grote cosmeticahuizen, dus dat maakt deze producten ook wat laagdrempeliger. Er zijn sowieso veel interessante, alternatieve merken, ik wil proberen die ook wat vaker te bespreken.

fenty-beauty-aq

Zeer de moeite waard om eens te proberen, Fenty Beauty. Ik moet zeggen dat ik het ontwerp niet zo bijzonder vind, eigenlijk een beetje tegen vind vallen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van de producten zelf.

Fenty Beauty is nog niet in Nederland te krijgen, maar je kunt het vinden in de Sephora, mocht je in een van de Europese steden komen, en je kunt het online bestellen bij de Franse Sephora en het Londense Harvey Nichols dat Fenty Beauty exclusief in Engeland verkoopt. De lip glitter kost 17,95 en de liplak 22,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl