Fijne feestdagen met Dior

dior reclame

Omdat het heerlijk avondje niet meer zo onschuldig noch heerlijk is, luiden we hier op Aicha Qandisha maar vast Kerst in met Dior.

Mooie goudkleuren met een hoofdrol voor hun parfums en cosmetica. Een heerlijk merk met prachtige producten en zeg nou zelf: het ademt toch een heel andere sfeer uit dan die zwart-geschminkte koppen die je vandaag overal zag, zelfs achter de kassa bij de supermarkt.

Droomwereld
Ergens vind ik het fascinerend, al die mensen die ondanks het enorme debat erover gewoon dat gezicht zwart verven en de lippen rood. Sommige mensen vinden het echt een onvervreemdbaar recht zich als ‘zwarte’ te verkleden. En dat alles zogenaamd onder het mom van traditie. Vrouwen slaan was vroeger ook traditie. Vrouwen achterstellen eveneens. Geen seks voor het huwelijk, ook zoiets. Rassensegregatie, ook zo’n traditie waar we echt zonder konden.

Maar ik dwaal af. Het begon met dit kerstfilmpje van Dior. Een droomwereld waarin alles mooi is en ongemak en onrecht heel ver weg lijken. Laat je maar meevoeren.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Fijne feestdagen met Dior