Gehaktbroodjes

DSC01479

Het zijn nog steeds broodjesweken bij Aicha Qandisha. Deze week schotelt Fadila ons een variatie met lamsgehakt en ei voor. Ook nu weer zijn ze een smakelijke aanvulling op je broodtrommel, picknickmand en iftartafel. Het gekruide gehakt is in combinatie met het zoetige brood een heerlijke traktatie.

Voor 12 stuks

Voor de vulling
500 gr lamsgehakt (fijn gehakt)
2 uien in stukjes gesneden
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels gehakte gladde peterselie
2 eetlepels gehakte koriander
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel olijfolie
1 volle theelepel paprikapoeder
kwart theelepel kaneelpoeder
halve theelepel komijnpoeder
zout
peper

Roereieren:
4 eieren
zout en peper
eetlepel olie

Voor het deeg
500 gr bloem
50 gr zachte boter
150 gr Griekse of Turkse yoghurt (stevige)
100 tot 150 ml melk
1 theelepel zout
2 eetlepels canderel zoetstofpoeder
1 eetlepel gedroogde gist
1 ei

Voor het bestrijken van de broodjes:
1 losgeklopt ei en een snufje zout

Vulling
Verwarm de olie in een pan en bak de uien, doe er de knoflook en het gehakt bij en laat het geheel bakken tot het van kleur verandert. Doe er dan alle kruiden en specerijen bij. Laat het, onder af en toe roeren, een half uur bakken. Als het gaar is, doe je het vuur uit en doe je er het ei bij, maar laat het niet koken, dit is puur zodat het gehakt bindt. Laat het daarna afkoelen.

DSC01442

Maak de roereieren klaar.

Maak nu het deeg
Doe de bloem, het gist, de zoetstof, het ei, het zout en de boter in een kom. Verwarm de yoghurt met 100 ml melk en voeg die dan toe aan het mengsel en kneed het deeg. Als het deeg te droog is, doe je er wat melk bij, anders hoeft het niet. Laat het dan een uur rijzen.

Als het deeg gerezen is, kneed je het nogmaals en verdeel je het over twaalf bolletjes, ongeveer 80 gram per bol. Rol elk bolletje uit, doe er twee lepels gehakt op en wat roerei.

DSC01448 (1)

Vouw het broodje voor de helft dicht. In de andere helft maak je inkepingen.

DSC01450

Vouw er de tweede helft met de inkepingen overheen.

DSC01458

Laat de broodjes 20 tot 30 minuten rijzen. Bestrijk ze daarna met het losgeklopte ei met snufje zout en laat ze in de voorverwarmde oven bakken, 20 minuten bij 200 graden.

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila