Geniqabte trash metal

edenseed

Haar naam is Gisele Marie Rocha. Ze is 42 jaar, komt uit Brazilië en is gitarist. Haar muzikale specialiteit is thrash metal. Nu is de combinatie vrouw en thrash metal al geweldig, mevrouw Rocha gooit er nog een speciale verrassing tegenaan: ze is moslima.

Geboren in een katholiek gezin bekeerde Rocha zich in 2009, na de dood van haar vader, tot de islam. Ze treedt op in burka met als speciaal handelsmerk een gestippelde gitaar en dito schoenen. ‘Ik ben moslim en de islam is mijn geloof èn ik ben professioneel muzikant en muziek is mijn beroep’ zegt ze daar zelf over. Ze ziet geen enkele belemmering in haar religie om niet lekker met haar gitaar op het podium te thrashen.

Eden Seed
Na vanwege muzikale verschillen uit de band Spectrus te zijn gestapt, waarin ze jarenlang samen met haar broer speelde, werkt ze nu met de band Eden Seed aan een nieuwe cd die nog dit jaar zal verschijnen.

Hopelijk zal ze een keer in Nederland optreden met Eden Seed. Ik verheug me nu al op het kleinburgerlijke gezeik over de ‘thrash gitariste in burka’ bij Pauw en DWDD.

(Met dank aan Bosz de Kler)

Rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl