Na een harde week werken, mag je in het weekend de teugels laten vieren. En als je dat doet, doe het dan ook meteen goed zodat je er nog lang van kunt nagenieten. Zoals met deze zalige pistachekoekjes die je meteen meenemen naar zonovergoten meivelden.
Recept voor ongeveer 51 koekjes
Deeg:
250 gram zachte boter of margarine
90 gram poedersuiker
Het merg van een geschraapt vanillestokje of 1 zakje bourbon vanillesuiker
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels oranjebloesemwater
600 gram gezeefde bloem
Snufje zout
Vulling:
280 gram gehakte pistachenoten
140 gram suiker
3 eetlepels oranjebloesemwater
2 à 3 eetlepels gesmolten boter of margarine
Extra poedersuiker om te bestrooien
Bereiding:
Maak eerst de vulling: meng de pistachenoten met suiker, oranjebloesemwater en boter of margarine tot een mengsel dat niet te nat en niet te droog is. Maak balletjes van 10gram.
Maak nu het deeg. Klop de boter of margarine zacht en romig met poedersuiker en het merg van een vanillestokje. Klop de olie erdoor en dan de oranjebloesemwater tot een romig mengsel. Voeg nu beetje bij beetje bloem toe en een snufje zout tot een zacht, maar niet plakkerig deeg. Maak balletjes van 20 gram.
Pak een balletje deeg en maak er een hol in
Vul de holte met een balletje pistachenoten
en druk goed dicht tot een mooie bal.
Maak met een crimper versieringen in de randen
en zet er een pistachenootje op (dip de crimper steeds in bloem, zodat het deeg niet plakt.)
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden 20 minuten. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en zet ze dan op een rooster. Bestrooi met poedersuiker voor je de koekjes opbergt.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl
2 Reacties op “Gevulde pistachekoekjes”