Gevulde pistachekoekjes

gpk10

Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza

Na een harde week werken, mag je in het weekend de teugels laten vieren. En als je dat doet, doe het dan ook meteen goed zodat je er nog lang van kunt nagenieten. Zoals met deze zalige pistachekoekjes die je meteen meenemen naar zonovergoten meivelden.

Recept voor ongeveer  51 koekjes

Deeg:
250 gram zachte boter of margarine
90 gram poedersuiker
Het merg van een geschraapt vanillestokje of 1 zakje bourbon vanillesuiker
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels oranjebloesemwater
600 gram gezeefde bloem
Snufje zout

Vulling:
280 gram gehakte pistachenoten
140 gram suiker
3 eetlepels oranjebloesemwater
2 à 3 eetlepels gesmolten boter of margarine
Extra poedersuiker om te bestrooien

Bereiding:
Maak eerst de vulling: meng de pistachenoten met suiker, oranjebloesemwater en boter of margarine tot een mengsel dat niet te nat en niet te droog is. Maak balletjes van 10gram.

gpk1

Maak nu het deeg. Klop de boter of margarine zacht en romig met poedersuiker en het merg van een vanillestokje. Klop de olie erdoor en dan de oranjebloesemwater tot een romig mengsel. Voeg nu beetje bij beetje bloem toe en een snufje zout tot een zacht, maar niet plakkerig deeg. Maak balletjes van 20 gram.

gpk2

Pak een balletje deeg en maak er een hol ingpk3

Vul de holte met een balletje pistachenoten

gpk4

en druk goed dicht tot een mooie bal.

gpk5

Maak met een crimper versieringen in de randen

Crimper

Crimper

gpk6

gpk8

en zet er een pistachenootje op (dip de crimper steeds in bloem, zodat het deeg niet plakt.)

gpk9

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden 20 minuten. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en zet ze dan op een rooster. Bestrooi met poedersuiker voor je de koekjes opbergt.

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Gevulde pistachekoekjes