Gucci Beauty

foto’s © Aicha Qandisha

Welk jaar het was, weet ik niet meer. Maar ergens aan het begin van de jaren 2000 kocht ik mijn eerste Gucci hakjes. Zomers, open en met een bamboehak. Ik heb ze jaren gedragen en heb ze nog steeds, de kwaliteit is ongekend en de stijl tijdloos.

Je hoort mensen weleens gnuiven, dat die couturehuizen oplichters zijn en dat je voor de naam betaalt. Ongetwijfeld, en het is ook zeker zo dat de prijzen de laatste jaren alleen maar hoger en hoger werden. Er zijn ook absoluut huizen waar de kwaliteit te wensen laat, maar mijn ervaring met onder andere Gucci is dat het niet alleen maar naam is maar ook staat voor een ongekend vakmanschap dat jaren meegaat en nooit verveelt. Dus ja, je betaalt veel, maar je hoeft niet elk seizoen een versleten paar weg te doen.

Dus toen Gucci vorig jaar haar beautylijn lanceerde was ik meteen benieuwd. Het huis had al een uitgebreide parfumcollectie en daar is een exclusieve make-upcollectie bijgekomen die ik beeldschoon vind.

Vorig jaar waren we vlak voor kerst in de Gucci boetiek in Florence, waar we de verschillende producten voor het eerst konden testen. Op de foto’s zie je de lipstick en nagellak, maar er is ook een fijne mascara, oogmake-up en poeder. De lipstick is er in diverse variaties: glanzend, mat en transparant en er is ook een lippenbalsem. De nagellak komt in vijf limited edition kleuren, al is de groene in Nederland uitverkocht.

Gucci is niet het enige huis dat haar aanbod heeft vergroot met fraaie beautyproducten die in vormgeving opvallen. De komende tijd wil ik er een aantal uitlichten, zeker met het oog op de komende feestdagen waar we gerust wat meer mogen uitpakken ter compensatie voor alle beperkingen – maar voor nu genieten we nog even van dit plaatje.

Gucci Beauty vind je online bij de Bijenkorf, in het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf en in de Gucci boetiek op de P.C. Hooftstraat.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Gucci Beauty