Halve maantjes met hazelnoot- of amandelpraline

halvemaantjes

Het is weer tijd voor zoetigheid! Deze heerlijke halve maantjes hebben een verrassend lekkere smaak. Een vleugje kaneel, wat amandelen of hazelnoten erbij en om het af te maken chocolade. Zalig! Om je gasten een keer wat bijzonders voor te schotelen of om jezelf mee te verwennen.

Ingrediënten
100 gram zachte boter
200 gram hazelnoten- of amandelpraline (recept hieronder)
1 ei
4 zakjes vanillesuiker
Kwart theelepel kaneelpoeder
¾ theelepel bakpoeder
Snufje zout
300 gram bloem
Suiker om de koekjes in te wentelen
Gesmolten chocolade (melk of puur, naar wens) voor de garnering

Voor de praline:
100 gram suiker
100 gram geroosterde amandelen of hazelnoten

Rooster de amandelen of hazelnoten met schil in de oven. Maal ze warm met de suiker tot een pasta. Laat afkoelen.

Klop nu de boter romig met de praline. Voeg het ei, de vanillesuiker en kaneelpoeder toe. Voeg gezeefde bloem met bakpoeder en zout. Meng goed tot er een soepel deeg ontstaat.

Zet het deeg in huishoudfolie en plaats drie uurtjes in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Neem een stukje deeg en maak er een halve maan van, zoals op de foto. Rol de koekjes vervolgens door de suiker.

Bak de koekjes 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade en doop de uiteindes erin. Laat de chocola hard worden (maar zet het niet in de koelkast)

halvemaantjes2

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila

2 Reacties op “Halve maantjes met hazelnoot- of amandelpraline