Hartige cake

Recept en foto's: © Fadila Bouazza

Recept en foto’s: © Fadila Bouazza

Na de koekjesweken, is het nu tijd voor Fadila’s hartige weken met elke week een smakelijke hartige traktatie. Ideaal voor op de lunch- of brunchtafel, als vervanging van het avondeten of voor een heerlijk buffet. Vandaag een lekker luchtige cake met kaas en groene olijven. Als je eenmaal een plakje hebt gehad, wil je er gelijk nog een.

Ingrediënten
3 eieren
100 ml melk
130 ml olijfolie of zonnebloemolie
180 gram bloem
11 gram bakpoeder
Zout en peper naar smaak
200 gram groene of zwarte olijven (of beide), in ringen gesneden
100 gram geraspte kaas (ik gebruik jong belegen)

hc1

Vet een cakevorm van 25 centimeter en bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop eieren met zout en peper schuimig. Voeg al kloppend de olie en melk toe. Meng met de hand met een spatel bloem en bakpoeder erdoorheen.

hc2

Voeg tenslotte de olijven en kaas toe en meng alles goed.

hc3

Giet in de vorm.

hc4

Bak de cake 40 à 45 minuten. Doe de test met een satéstokje (als het stokje er schoon uitkomt is de cake klaar).

hc5Serveer de cake lauwwarm of koud.

hc6

Besaha wa raha!

Fadila

info[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “Hartige cake