Haru Haru’s K-Beauty Paradijs

foto’s © Aicha Qandisha

Allereerst een bekentenis: ik heb vaker over Haru Haru geschreven, het kleine winkeltje met een schat aan K-beauty producten. Maar iedere keer noemde ik de zaak Rotterdams (omdat ik alleen dat filiaal kende samen met de webshop), maar wat blijkt, er is een net zo sympathieke en kleine Amsterdamse vestiging, op de Hartenstraat. En op die laatste locatie was ik onlangs voor een presentatie van vijf Koreaanse beautymerken.

Haru Haru is opgericht door Meiyi en Xavier, zij waren de eersten die in 2017 K-beauty producten introduceerden op de Nederlandse markt. Ver voor de hype. Het bijzondere aan hen is dat ze álle producten die ze verkopen eerst zelf testen en pas na een goede ervaring in het assortiment opnemen.

Dat leidt tot een secure selectie: ze bieden geen hele collecties aan, maar alleen de producten waar zij enthousiast over zijn. Terecht legden ze uit dat een goed product niet per se betekent dat alle andere producten van een merk óók goed zijn. Ik heb het zelf ook vaak meegemaakt: van die miskopen gebaseerd op een enkele goede ervaring.

Daar hoef je je bij Haru Haru dus geen zorgen over te maken, zij hebben het aanbod getest en gefilterd en je kunt er terecht voor een geweldig scala aan K-beauty merken allemaal gerangschikt op soort product en behoefte.

Needly
Een van de populaire merken in Zuid-Korea is Needly dat nu een bijzonder oogmasker heeft uitgebracht, Eye patch, met oplosbare micronaalden. Dat klinkt best sci-fi, maar het is niks engs: de ‘naalden’ zijn samengesteld uit hyaluronzuur, collageen, niacinamide (vorm van vitamine B) en cafeïne en zijn zo ontworpen dat ze sneller in de huid intrekken om zwellingen, donkere kringen en dunne lijntjes tegen te gaan.

Ook op de foto zie je een Sleeping Lip Mask voor verzorgde en zachte lippen terwijl je slaapt, maar je kunt hem ook prima overdag gebruiken. Dan zijn er nog de Mild Cleansing Balm en het Mild Micellar Cleansing Water voor een zacht gereinigd gezicht.

Thank You Farmer
Een eerbetoon aan de boer, daar staat Thank You Farmer voor, daarbij staan uitgangspunten als geduld en dankbaarheid voor de natuur centraal. Zo is daar de Sun Project Silky Calming Sun Stick, een superlichte SPF voor de huid. Sticks zijn meestal wat steviger en vettiger van structuur en ze laten doorgaans een laagje achter op de huid, maar deze is zo licht dat die meteen intrekt en je er niks van voelt. Ideaal voor in de tas.

Dan is er een productlijn op basis van rijst gewonnen op Gyodong, een kusteiland in het noorden waar rijst vrij van pesticiden wordt verbouwd. De Rice Pure Clay Mask to Foam Cleanser (€ 21 voor 150ml) is te gebruiken als kleimasker en reiniger. De Rice Pure Essential Toner is verrijkt met vitamine B, lotus en centella (Aziatische waternavel) en de Rice Pure Gel & Cream is een hydraterende verzorging die deels gel en deels voedende crème is, al naar gelang je behoefte kun je kiezen voor een van de twee of ze juist combineren.

Chasin’ Rabbits
De naam van dit merk alleen al maakt nieuwsgierig. Chasin’ Rabbits staat voor diervriendelijke producten op basis van botanische ingrediënten die geen irritatie veroorzaken. De Mindful Bubble Cleanse is geschikt voor gezicht en lichaam en bevat houtskoolpoeder en bamboewater. De All about Glow Toneup Cream is een hydraterende crème voor een egale huid en een lichte glans.

CKD
Het nog jonge CKD dat in 1996 werd opgericht groeide al snel uit tot de bekendste producent van beauty- en gezondheidssupplementen in Zuid-Koran. We kregen twee sticks met supplementen van het merk als kennismaking en nu wil ik alleen al daarvoor naar Seoul. Ik wil sowieso al heel lang naar Zuid-Korea (vanwege het eten!), maar nu is daar dankzij al deze producten een reden bij gekomen.

Terug naar CKD, sinds 2017 hebben ze zich ook toegelegd op beauty en hieronder zie je de Retino Collagen Small Molecule 300 Intensive Cream  om lijntjes en rimpels te verminderen, deze is speciaal voor de nacht. De wat grotere Retino Collagen Small Molecule 300 komt met een guasha roller en is speciaal voor de verslapte halshuid om die weer wat steviger te maken. Hier zal ik me de komende tijd zoet mee houden, want mijn halshuid begint alle levenslust kwijt te raken en mijn leeftijd te verraden.

Mixsoon
Tot slot het minimalistisch vormgegeven Mixsoon dat ook weer met natuurlijke en plantaardige ingrediënten werkt. Het meest kijk ik uit naar het Vitamin C Powder, 100% vitamine C in poedervorm dat je mengt met bijvoorbeeld toner of crème en zo aanbrengt op de huid. Vitamine C voedt en versterkt de huid en verlicht pigmentatie, en vanwege dat laatste verheug ik me erop. Ik ben benieuwd of het mijn pigmentvlekken zal verlichten. De Bean Essence is een serum op basis van gefermenteerde sojabonen, daardoor krijgt het serum een plakkerige structuur, maar daar merk je niks van op de huid, want het trekt snel in. Deze essence vermindert verstopte poriën en dode huidcellen. Je brengt hem aan na de reiniging en toner en voor de dagcrème. Op de foto zie je ook nog de toner, maar die kan ik niet vinden in de Haru Haru webshop en de Centella Sun Cream een zachte SPF beschermer.

Een parade van nieuwsgierigmakende en heerlijke producten. Normaal test ik alles voor ik een stuk schrijf, maar ik besloot de merken en producten te introduceren en niet alles te testen, simpelweg omdat ik niet alles tegelijk kan gebruiken en ik vind het zonde om producten open te maken en dan te laten verpieteren. Daar zijn ze te waardevol voor. Op onze Instagrampagina zal ik later mijn favorieten delen.

Eerder ontdekte ik dankzij Haru Haru de geweldige Relief Sun SPF van Beauty of Joseon en de heerlijke verzorgingslijn van Ginger6 en ik twijfel er niet aan dat ik veel plezier zal beleven aan al dit Zuid-Koreaanse lekkers dat voor iedereen toegankelijk is, want de prijzen zijn heel sympathiek. Dat tekent K-Beauty: goede kwaliteit en creatieve innovatie voor een zachte prijs.

Je vindt alle producten met bijbehorende prijzen via de links en op de site van Haru Haru. Maar het is ook leuk om langs te gaan in Rotterdan of Amsterdam en je te laten adviseren door de sympathieke Meiyi en Xavier; zij kennen de producten als geen ander en je kunt ze meteen op je huid testen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl