Fadila’s marmercake is altijd een groot succes bij haar gasten. Vandaag een variant daarop. Vanille en hazelnoot samen in een heerlijke cake met de ingrediënten in perfecte balans. De cake is heerlijk luchtig. Een klassieker met een twist.
Ingrediënten
150 gram boter of margarine, op kamertemperatuur
200 gram suiker
3 eieren, maat M
Zakje Bourbonvanillesuiker
2 dl volle melk
300 gram bloem met een snufje zout
2 theelepels bakpoeder
200 gram praline hazelnootvulling van Funcakes
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de boter met suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen. Voeg het zakje vanillesuiker toe. Voeg afwisselend bloem en melk toe en als laatste het bakpoeder.
Deel het deeg in tweeën. Voeg aan een deel de praline hazelnootvulling toe
en meng goed.
Neem een ronde bakvorm van 24 à 26 centimeter doorsnee. Bekleed het met bakpapier. Zet met een volle eetlepel steeds hopjes deeg (afwisselend wit deeg en hazelnootdeeg) op de vorm.
Bak de cake een uur tot een uur en een kwartier. Laat de cake eerst tien minuten staan en zet het dan op een rooster om verder af te koelen.
Laat de cake een dag staan en snijd hem daarna in stukjes.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl
Een reactie op “Hazelnoot- en vanillecake”