Het mysterie rond de afgehakte penis

Rabee

Rabee in de talkshow

Sinds de zomer is Libanon in de ban van de afgeknipte penis van Rabee en de afgelopen weken kwam zijn verhaal tot een verrassende, maar vooral raadselachtige ontknoping bij talkshow host Tony Khalifah die liefst vier afleveringen lang aandacht aan de zaak besteedde.

Wat is er gebeurd: de soennitische Rabee werd verliefd op de Druzische Rudayna, maar de Druzengemeenschap is zeer gesloten en accepteert zelden tot nooit huwelijken buiten de eigen groep. Omdat de liefde nooit de zegen zou krijgen van Rudayna’s familie besloot het stel ervandoor te gaan en in het geniep te trouwen.

Na twee weken gaf Rudayna’s familie aan dat ze niet langer boos waren en ze nodigden het pas gehuwde stel uit om te komen eten. Eenmaal aangekomen werd Rabee echter overmeesterd door onder andere Rudayna’s vader en broer die hem mishandelden en zijn penis afsneden. Niet op het dorpsplein volgens berichten, maar voor het huis van Rudayna’s familie volgens een betrokkene.

Rabee werd in kritieke toestand behandeld in het ziekenhuis en de afgelopen weken heeft de bekende Libanese presentator Tony Khalifah zich er eens tegenaan bemoeid en in plaats van opheldering te krijgen, werd de zaak alleen maar gecompliceerder door de tegenstrijdige berichten van de twee ex-geliefden.

Wat bleek namelijk: hoewel Rudayna achteraf beweerde dat hij had gelogen en dat ze dacht dat hij een Druz was, vertelde Rabee dat ze wel degelijk wist dat hij soenniet is en dat ze nog steeds contact hebben. Hij liet zijn mobiel zien waarop talloze recente whatsappjes van Rudayna te lezen waren.

In de laatste aflevering zou ook Rudayna aanwezig zijn, maar zij was niet meer bereikbaar voor het programma. Wellicht vanwege druk door de familie.

Khalifah wilde onder andere weten hoe het kan dat Rudayna nog maagd is terwijl ze twee weken als man en vrouw met Rabee had doorgebracht. Een arts die zijn operatie kostenloos gaat verzorgen en die ook te gast was om over de ingreep te praten (zijn eerste penisoperatie was al in 1975) viel Khalifah bij: ‘al was ze ongesteld, na vier, vijf dagen had je seks moeten hebben. Jullie waren verliefd, je bent een gezonde jongeman.’ Een bevredigend antwoord kwam er niet, behalve dan ‘ze was ziek’.

Vragen, vragen. Khalifah vermoed dat er veel meer aan de hand is dan de twee ex-geliefden doen voorkomen. Misschien dat de komende maanden meer duidelijk wordt na onderzoek door justitie, want er zijn allerlei beschuldigingen geuit, bijvoorbeeld dat Rabee een pooier is.

Ondertussen wordt Rabee aan een nieuwe piemel geholpen dankzij het programma. Al zag Khalifah er de zin niet van in, want ‘hij doet er kennelijk niks mee’.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl