High tea bij hotel de L’Europe

Alle foto's: ©Aicha Qandisha

Alle foto’s: ©Aicha Qandisha

Een bekentenis om mee te beginnen: als het aan mij ligt, dan bestaat een high tea alleen maar uit zoetigheden. Scones, macarons, gebakjes, koekjes: heerlijk! Het hartige gedeelte bestaat net iets te vaak uit saaie broodjes met een dun plakje zalm of kaas erop. Niks spannends aan, lekker achterwege laten dus.

20170323_152252-kleiner

Maar als het hartige gedeelte dan toch moet, dan graag zoals bij hotel de L’Europe in Amsterdam, waar we onlangs waren. Toegegeven, de crostini op de foto hierboven mocht men overslaan. Niet heel spannend, die toastjes met plakjes komkommer of radijs. En dan zijn het er nog een heleboel. Mijn tafelgenoten lieten er een aantal staan om niet meteen te vol te raken. We hadden namelijk hoge verwachtingen van het zoete deel.

20170323_152541-kleiner

Gelukkig werden de crostini vergezeld van wat oesters. Bij het opdienen ervan, werd er stikstof over uitgegoten wat voor de rook op tafel zorgt (heel instagramwaardig!). Zo weet je meteen dat dit geen standaard high tea is waarbij je een plateau vol hapjes krijgt waar je maar een hele middag over moet doen.

20170323_154746-kleiner

Na de oesters en crostini kregen we een bisque van krab. Een klein mokje met een soepje vol smaak, maar ook vol zout.

20170323_154821-kleiner

Gelukkig maakten de warme kaaskroketten, die we tegelijk kregen, veel goed.

20170323_162916-kleiner

Tot hier ging alles prima. De bediening was vriendelijk, het eten volgde elkaar in een prima tempo op, hoewel we halsreikend uitkeken naar het zoete gedeelte.

Maar toen eindelijk de warme scones, een soesje en een chocolademartini op tafel kwamen, hadden we nieuwe gezichten aan onze tafel. Die het bestek vergaten. En die, nadat we daarom vroegen, met lepels en messen aankwamen die veel te groot waren voor de kleine hapjes die we hadden gekregen.

20170323_163757-kleiner

Dus doken we maar met de theelepel in onze chocolademartini, met pralinecrème en lekkere, gecarmeliseerde hazelnoten.

20170323_162708-kleiner

Gevolgd door deze ‘Tokyo-brest, een soesje gevuld met crème van genmai-cha, een Japanse theesoort.

20170323_171139-kleiner

Tot slot mochten we een keus maken uit een aantal eclairs, bonbons en macarons. Dat ging niet helemaal van een leien dakje. De jongen die het ons aanbood, had geen idee wat hij ons aanbood en kwam er ook met een papiertje in handen niet uit.

20170323_171444-kleiner

Het was een smakelijke afsluiting van de high tea. Uren hebben we gezeten, bij dat raam langs de zonnige Amstel. Een betere besteding van je vrije middag bestaat er niet. De high tea bij hotel De L’Europe is zeker een bezoekje waard. Nu alleen het personeel nog wat betere aanwijzingen geven.

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl