Jesse

ilya-repin-k

Ilya Repin

Je weet dat de barbaren het over hebben genomen als een simpele documentaire niet vertoond mag worden. Nu ben ik zelf allerminst geïnteresseerd in een film over Jesse Klaver, maar de smoesjes die nu aangewend worden om de film niet te vertonen onder druk van extreemrechts zijn hemeltergend en een heel slecht en beangstigend voorteken.

Als het zogenaamd verstandige deel van dit land niet onmiddellijk de rug recht, gaan we straks alleen nog maar televisie zien naar de smaak van al dan niet latijn brabbelende extremisten als Yesilgöz, Baudet en naar activisten verkleed als journalisten.

Allereerst even over die documentaire: et alors dat die gemaakt is door een medewerker van Groen Links? Wie serieus denkt dat documentaires alleen gemaakt mogen worden als de maker geen enkele band heeft met zijn onderwerp, is hopeloos naïef of simpelweg kwaadaardig. De voorbeelden van films gemaakt door familieleden zijn legio. Het is heel simpel: soms werken producties beter juist door de persoonlijke band die er is of ontstaat -soms ook niet, dat ligt voornamelijk aan de maker. Dat BNN/VARA nu verklaren dat ze niet weten of de camera op belangrijke momenten is uitgegaan: dat weet je sowieso nooit, bij geen enkele maker.

Censuur
Het is bovendien stuitend hypocriet, dat in een land waar de media maandenlang masturbeerden op Fitna, Wilders als een soort natuurwonder wordt gezien en homeopathisch verdunner Baudet inmiddels als toekomstig premier wordt gepitcht, er bezwaren zijn tegen een documentaire over een politicus in de oppositie.

Na jaren van superieur gewauwel over moslims krijgen we nu dit? Waar zijn mensen eigenlijk bang voor? Dat we gehersenspoeld worden? Dat we fan worden van Jesse Klaver? Wat? Wat betekent het als idioten zeggen dat het met vuur spelen is als die documentaire uitgezonden wordt? Waarom dan? Hoe dan? Waarom wordt er niet doorgevraagd door die weekdieren die de redacties bevolken? Wanneer zijn de eerste boekverbrandingen?

En hoezo vraagt Baudet om terugbetalen van ‘belastinggeld’ als hij zelf de onterecht ontvangen EU-subsidie nooit heeft terugbetaald. Waarom vraagt niemand hem daarnaar? Waarom oproepen tot censuur en daarna doen alsof je dat niet gedaan hebt? Wat gebeurt er met het evenwicht van het tv-aanbod als de documentaire wel wordt uitgezonden?

Vragen, vragen, vragen. Zoveel vragen, maar onze media zijn te druk met extreemrechts te paaien en censuur goed te praten.

Sjarlies.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

11 Reacties op “Jesse