Jesse

ilya-repin-k

Ilya Repin

Je weet dat de barbaren het over hebben genomen als een simpele documentaire niet vertoond mag worden. Nu ben ik zelf allerminst geïnteresseerd in een film over Jesse Klaver, maar de smoesjes die nu aangewend worden om de film niet te vertonen onder druk van extreemrechts zijn hemeltergend en een heel slecht en beangstigend voorteken.

Als het zogenaamd verstandige deel van dit land niet onmiddellijk de rug recht, gaan we straks alleen nog maar televisie zien naar de smaak van al dan niet latijn brabbelende extremisten als Yesilgöz, Baudet en naar activisten verkleed als journalisten.

Allereerst even over die documentaire: et alors dat die gemaakt is door een medewerker van Groen Links? Wie serieus denkt dat documentaires alleen gemaakt mogen worden als de maker geen enkele band heeft met zijn onderwerp, is hopeloos naïef of simpelweg kwaadaardig. De voorbeelden van films gemaakt door familieleden zijn legio. Het is heel simpel: soms werken producties beter juist door de persoonlijke band die er is of ontstaat -soms ook niet, dat ligt voornamelijk aan de maker. Dat BNN/VARA nu verklaren dat ze niet weten of de camera op belangrijke momenten is uitgegaan: dat weet je sowieso nooit, bij geen enkele maker.

Censuur
Het is bovendien stuitend hypocriet, dat in een land waar de media maandenlang masturbeerden op Fitna, Wilders als een soort natuurwonder wordt gezien en homeopathisch verdunner Baudet inmiddels als toekomstig premier wordt gepitcht, er bezwaren zijn tegen een documentaire over een politicus in de oppositie.

Na jaren van superieur gewauwel over moslims krijgen we nu dit? Waar zijn mensen eigenlijk bang voor? Dat we gehersenspoeld worden? Dat we fan worden van Jesse Klaver? Wat? Wat betekent het als idioten zeggen dat het met vuur spelen is als die documentaire uitgezonden wordt? Waarom dan? Hoe dan? Waarom wordt er niet doorgevraagd door die weekdieren die de redacties bevolken? Wanneer zijn de eerste boekverbrandingen?

En hoezo vraagt Baudet om terugbetalen van ‘belastinggeld’ als hij zelf de onterecht ontvangen EU-subsidie nooit heeft terugbetaald. Waarom vraagt niemand hem daarnaar? Waarom oproepen tot censuur en daarna doen alsof je dat niet gedaan hebt? Wat gebeurt er met het evenwicht van het tv-aanbod als de documentaire wel wordt uitgezonden?

Vragen, vragen, vragen. Zoveel vragen, maar onze media zijn te druk met extreemrechts te paaien en censuur goed te praten.

Sjarlies.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

11 Reacties op “Jesse

 1. Rob
  29 augustus 2017 om 09:34

  Wauw. Het lijkt me bijzonder handig als deze persoon zich voortaan even verdiept in de basis van democratie, propaganda en staatstelevisie. En pas dan dit sooŕt bezopen opiniestukken gaat schrijven want dit is zowel voor schrijver als publiceerder een enorme afgang natuurlijk. Net als dat de maker van de docu totaal irrelevant is en die Fitna film NOOIT op de publieke zender is vertoond: allemaal volstrek irrelevante argumenten in het betoog en mijlenver verwijderd van de kern van het probleem: een uur aan propaganda uitzenden op een publiekelijk gefinancierd medium. Klok, klepel, plank, gruwelijk mis.

  1. Eric-Jan H te A
   29 augustus 2017 om 18:31

   Het volstrekt kritiekloze interview van WNL’s parade paardje Rik Nieman met onze grote roerganger Geert Wilders vergeten zeker.

 2. Machiel
  29 augustus 2017 om 10:15

  @Rob: Het katteninterview met Wilders was op NPO1. Of is dat ook geen publieke zender? En verder is het onzin natuurlijk dat een publieke zender geen documentaires met politieke lading zou kunnen uitzenden. De meeste documentaires hebben een politieke lading. Tang, varken, drumstel.

  Wat ik me afvraag is of de VPRO nog bestaat. En als ze nog bestaan, of ze nog diezelfde omroep zijn als vroeger, die hier meteen op zou springen, de documentaire zou overnemen en uitzenden.

 3. Inge
  29 augustus 2017 om 16:48

  Ja ja ja…..ik heb me de afgelopen dagen maaaaateloos opgewonden over de blasé houding van de linkse medemens met hun belachelijke kruiperige zelf censuur. Ik maak me niet zo snel boos, maar dit is om razend van te worden, en dan al die (voormalig) linkse kopstukken die het allemaal reuuuuze verstandig vinden om geen olie op het vuur te gooien….WEL DOEN…veel olie…laat maar laaien!!
  Waarom zou een linkse omroep geen linkse docu mogen uitzenden over een linkse politicus!! Das net zoiets als de EO opleggen om het bestaan van God wel netjes in twijfel te trekken omdat er anders geen balans is.
  Zend gewoon uit, en laat de kijker beslissen wat ze er van vinden….en laat al die plannetjes mannetjes een ruggengraat ontwikkelen!

 4. Roscoe
  29 augustus 2017 om 18:21

  @machiel – Je benoemd het zelf al als katteninterview. Een interview is echt wat anders dan een documentaire. Tevens is het niet zo alsof linkse kandidaten, zoals Jesse Klaver, nooit geïnterviewd worden door de NPO.

  Ook vergelijking met Fitna is niet terecht. Deze is niet gefinancierd door de belastingbetaler en ook nooit uitgezonden op de NPO, zoals de Jesse documentaire zou zijn geweest. Dat is het hele eiereneten. Lekker van belastingcenten een documentaire maken van je favoriete politieke partij kan natuurlijk niet.

 5. Eric-Jan H te A
  29 augustus 2017 om 18:34

  Ik hoorde vandaag op NPO Radio1 een top-dog van de NPO vertellen dat ze 60 milj. van de 400 milj. beschikbaar voor content gaan gebruiken om meer digitaal te gaan doen; Het liefst achter het betaalkanaal NPO-Plus, maar dan moest Den Haag nog even de teugels iets meer laten vieren.

  Inkomensongelijkheid vertaald naar ongelijkheid in de toegang tot de media binnen het publieke domein.

  De SP heeft er al een motie over ingediend die natuurlijk werd weggestemd.

 6. marinus cadettenburg
  30 augustus 2017 om 15:46

  Misschien zou de film LENIN nog eens uitgezonden kunnen worden.
  Daar kun je heel goed in zien hoe mensen kunt indoctrineren.
  Een beter voorbeeld van het zalig verklaren van het socialisme bestaat gewoon niet

 7. Sam
  31 augustus 2017 om 08:53

  Er bestaat zoiets als Powned. Hoeveel vooringenomen rechts en propagandistischer wil je het hebben?

  En die worden al jaren lang uit belastinggeld betaald.

  Uitzenden dus, de docu heeft ondertussen genoeg media-aandacht gehad dus zal verzekerd zijn van kijkcijfers.

  Ik verwacht er overigens weinig soeps van, al is het maar 1/10 zo geregisseerd als de “meet-ups” dan is het nog steeds oppervlakkige feel-good politics, vol met mooie vergezichten en goede bedoelingen maar zonder realistische insteek en concrete doelstellingen.

 8. Marc
  1 september 2017 om 11:59

  De VARA is toch een linkse omroep…? (Vereniging van Arbeiders Radio Amateurs).

  1. Marc
   1 september 2017 om 12:06

   Ik zie nu pas dat ik Inge (hierboven) parafraseer.

   Doodenge ontwikkeling dit. Ongelofelijk dat links zo’n agressie blijkt op te wekken bij rechts terwijl het electoraal gewoon al (lang) op zijn gat ligt.

 9. Ilse
  5 september 2017 om 08:08

  Misschien is het verstandig om eerst een paar boeken te lezen van Baudet voor je hem wegzet als racist. Of je het nu eens bent met hem of niet, de man is juist voor pluriformiteit, wat haaks staat op je racisme praatje. Het is te makkelijk om iedereen in de rechter flank af te schilderen als racist.

  Wat betreft de docu van Jesse, het zit op het randje van wat is toegestaan in de mediawet. Ik denk dat het een goede keuze is geweest om de docu niet uit te zenden. Nu draait de docu in de bios, wat ik prima vind. :)