Jo Loves: roses and salted caramel

jo-loves-1-aq

foto’s ┬ę Aicha Qandisha

Onlangs introduceerden we het mooie merk Jo Loves van Jo Malone, de dame die onder eigen naam snel de wereld veroverde, een stap terug besloot te nemen, en uiteindelijk toch weer voor de wereld van de beautyproducten koos met het kleine Jo Loves. Liefhebbers van Jo Malone zullen hier ook als een blok voor vallen. Jo Loves heeft een heel heldere, strakke uitstraling, bijna steriel zelfs, met al dat wit. Met hier en daar een rood detail en de zwarte belettering.

De geuren zijn licht, bestaan uit originele combinaties en zijn allemaal geïnspireerd op het leven, de ervaringen en voorkeuren van Jo Malone zelf. Toen we eind vorig jaar in de winkel waren, kozen we de White Rose & Lemon Leaves en de Salted Caramel geurkaars uit.

White Rose & Lemon Leaves
Heel veel meer omschrijving heb je bij deze lichte, zachte en frisse geur niet nodig: een explosie van zachte rozen met een duidelijke ondertoon van citroenbladeren. Heerlijk zomers en fris, maar tegelijk ook warm door de rozen. De medewerkster van Jo Loves vertelde dat dit haar trouwgeur was terwijl ze flink wat van de geur opspoot. Ik kon me er alles bij voorstellen, dit is ook een ideale geur die je draagt op een bijzondere dag – en op elke andere dag van het jaar. Het is een zachte geur, aanwezig zonder penetrant te zijn, maar dat zijn geen van de combinaties van Jo Loves. Het zijn geen hoofdpijngeuren zoals sommige andere. En deze geur is ook gewoon romantisch; je ziet meteen een groene, weelderige tuin voor je met rozenstruiken in de blakende zon.

jo-loves-white-rose-and-lemon-1-aq

Salted caramel
Als ik ergens ‘salted caramel’ zie staan, kan ik het niet laten staan. Nooit. Of het nu op een menukaart is of een geurkaars, tegen gezouten caramel ben ik hopeloos weerloos. Deze kaars vult je kamer met een zoetige caramelgeur. Dat gezouten valt wel mee, maar dat kan ook bijna niet anders. Zout in je caramel kun je proeven, niet ruiken, dus dat is verder logisch. Het fijne aan deze kaars is dat als die uit is en je loopt er langs, je alsnog een vleug meekrijgt.

jo-loves-salted-caramel-candle-aq

Dit zijn slechts twee producten uit het uitgebreide aanbod van dit mooie merk. Mijn advies: boek een trip naar Londen, begin je dag met een ontbijt bij de verrukkelijke Dominique Ansel Bakery en huppel van daaruit naar de Jo Loves winkel in dezelfde straat. Als je dat doet, tref je trouwens ook een hele bups Instagram-meisjes bij Peggy Porschen die allemaal dezelfde foto’s maken.

jo-loves-2-aq

Dompel je daarna onder in de Jo Loves producten. Een aantal van de geuren die de moeite van het uitproberen zijn: Mango Thai Lime, Fresh Sweet Peas en Green Orange & Coriander. Voor wie van wat zwaardere geuren houdt is de Smoked Plum & Leather een aanrader. Alle geuren hebben een bijpassende badlijn en kaars.

De White Rose and Lemon Leaves fragrance bestel je hier vanaf 70 pond en de Salted Caramel geurkaars vind je hier voor 55 pond. Netaporter verkoopt de producten ook, maar die hanteert ongunstige prijzen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl