Jo Loves

jo-loves-set-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Liefhebbers van Jo Malone Londen, opgelet: Jo Malone, de dame achter het succesvolle merk, is opnieuw voor zichzelf begonnen onder de naam Jo Loves. Ik wist het niet, ontdekte het eind vorig jaar ergens en besloot contact op te nemen voor een interview. Dat bleek helaas niet mogelijk, maar we waren wel welkom in de kleine winkel die heel toevallig in dezelfde straat staat als onze favoriete ontbijtplek bij Dominique Ansel. Dus toen we rond kerst in Londen waren, brachten we een bezoek aan de winkel waar we een introductie kregen in de wereld van Jo Malone en haar nieuwe merk Jo Loves.

jo-loves-boxes-aq

Jo Malone groeide op in Zuid-Londen, haar moeder was een schoonheidsspecialiste en Jo leerde van haar het vak. Ze maakte haar eigen geuren en producten aan de keukentafel en gebruikte daar toen al natuurlijke ingrediënten voor.

Eind jaren tachtig begon ze voor zichzelf als huidspecialiste met een praktijk aan huis. Na afloop van de gezichts- en lichaamsbehandelingen gaf ze haar klanten de zelfgemaakte producten mee als cadeau. Haar bekendheid groeide al snel en in 1993 opende ze samen met haar man de eerste Jo Malone London winkel.

jo-loves-fragrance-aq

Cirkel rond
In een tijd dat zware geuren de markt domineerden, vielen de lichte en aparte geurcombinaties van Jo Malone London al snel op. De kenners van het merk herkennen ze vast wel: lime basil & mandarin, bijvoorbeeld en nutmeg & ginger. Het merk groeide hard en vijf jaar later klopte Estée Lauder aan voor een samenwerking. Dat betekende een vlucht voor het Britse merk dat al snel overal ter wereld winkels opende.

jo-loves-body-creme-aq

Aan de wervelwind van succes kwam een eind toen in 2004 kanker werd gediagnosticeerd bij Jo Malone. Ze stopte met werken en onderging de behandeling en kreeg na ruim een jaar het goede nieuws dat ze genezen was. Desondanks besloot Jo Malone in 2006 haar merk volledig aan Estée Lauder te verkopen en afstand te doen van het vak.

jo-loves-fragrance-brush-aq

Daar kreeg ze echter al snel spijt van, want ze ontdekte dat ze het miste en graag geuren en producten wilde blijven maken. Ze werkte een nieuw plan uit en dat werd Jo Loves. In 2011 werd het merk gelanceerd en in 2013 ging de winkel open. De locatie van de winkel heeft een speciale betekenis voor Jo: het is het adres van een delicatessenwinkel waar ze vroeger werkte. De winkel was van dezelfde eigenaar als die van de bloemenwinkel waar ze op haar zestiende een baantje had. Dus toen ze een locatie zocht voor Jo Loves en dit pand vond, was voor haar de cirkel rond.

jo-loves-candles-aq

Lichte geuren
De vormgeving van Jo Loves is heel minimalistisch: wit met rode en zwarte accenten, meer niet. De stijl van de geuren is onmiskenbaar Jo Malone. Bijzondere combinaties die allemaal geïnspireerd zijn op haar eigen leven, liefdes, voorkeuren en ervaringen.

Zo is er een Smoked plum & leather die geïnspireerd is op de dagen met haar familie in hun huis in Montana waar ze paard rijdt en ’s avonds van een goed gevuld glas rode wijn geniet, het leer staat voor het paardrijden, de pruim voor de wijn. Het is een heel houtachtige en rokerige geur.

De allereerste geur die ze lanceerde, de citrus-achtige, frisse Pomelo, was meteen een bestseller. De Mango Thai Lime is een volle, rijp-fruitige geur.

jo-loves-bag-aq

Andere opvallende geuren zijn de Green Orange & Coriander en de Fresh Sweet Peas om er maar een paar te noemen.

Naast de geuren is er een uitgebreide collectie geurkaarsen en lichaamsproducten. We kregen de heerlijke White Rose & Lemon leaves geur mee en een geurkaars, die gaan we in een volgende post bespreken.

Nieuwsgierig geworden? Jo Loves is nog niet in Nederland te krijgen, maar je kunt alle producten wel online bestellen in hun webshop of ga gezellig naar de kleine winkel in Londen in de leuke Elizabethstreet.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl