Jo Malone London: Honeysuckle & Davana

jo-malone-honeysuckle-davana-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Alsof je je neus in een grote, geurige bos bloemen steekt, met je ogen dicht, je blote voeten in het gras, de zon hoog aan de hemel. Zo ruikt de nieuwe Honeysuckle & Davana van Jo Malone London.

Ik was op reis voor opnames toen ik het blije berichtje kreeg dat we de nieuwe aanwinst van de grote Jo Malone London familie opgestuurd hadden gekregen voor bespreking. Al even blij werd ik van de eerste noten van de geur: niet alleen bloemig, maar ook heel licht. Het is een vrolijke geur, in zoverre een geur vrolijk kan zijn. Misschien is prikkelend een beter woord, het heeft een beetje hetzelfde effect als een hap chocoladetaart nemen en weer weten dat het allemaal goedkomt.

jo-malone-honeysuckle-davana-aq-2

Honeysuckle & Davana is samengesteld uit Engelse kamperfoelie, die zorgt voor de bloemige noten met een warme hint van honing. Davana is een groene plant die voor de fruittonen zorgt. En dan heb je nog mos, dat de geur het aardse karakter geeft en die tonen van geurig, nat gras.

jo-malone-honeysuckle-davana-aq-3

Nazomer
Na verloop van tijd ontwikkelt de geur zich tot een elegante, ingetogen compositie op de huid. Maar dat vind ik sowieso fijn aan de colognes van Jo Malone London: het zijn geen hoofdpijngeuren, ze zijn licht en leveren wat ze beloven. Probeer bijvoorbeeld maar eens de Grapefruit cologne, alsof je een rijpe grapefruit opensnijdt, of de Earl Grey & Cucumber: de geur van verse komkommer met die onmiskenbare tonen van Earl Grey thee.

jo-malone-honeysuckle-davana-aq-4

De Honeysuckle & Davana kun je zo dragen, zoals elke geur, of je combineert hem met een andere Jo Malone London geur. Layering wordt dat genoemd, verschillende lagen van geuren die samen gecombineerd een nieuwe compositie vormen. Op die manier breng je niet alleen nog meer gelaagdheid aan, maar je componeert een nieuwe geur die helemaal uniek is en aangepast aan jouw smaak.

Ik draag deze voorlopig zo, helemaal alleen. Omdat die het gevoel van een lange, warme nazomer uitstraalt. En straks als het kouder wordt, de belofte van een sprankelend voorjaar.

Honeysuckle & Davana kun je bestellen bij Jo Malone Londen zelf, bij de Douglas en de Bijenkorf. Vanaf 54,00. Er is ook een geurkaars.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl