Jo Malone

Jo Malone AQ

foto’s © Aicha Qandisha

In raptempo is het tot een van mijn favoriete parfumhuizen uitgegroeid: het Britse Jo Malone. Vroeger kwam ik het alleen in Londen tegen, maar sinds een aantal jaar hebben ze een stand bij De Bijenkorf en het assortiment is nu ook online te krijgen op zowel hun eigen site (waarover later meer) als de Bijenkorf en parfumerie Douglas .

Jo Malone nectarine AQ

Heerlijk zacht
Jo Malone stelt colognes samen die nadrukkelijk anders zijn dan wat de andere cosmeticahuizen produceren. Er zijn natuurlijk genoeg heerlijke parfums, maar door de massaproductie vind ik dat behoorlijk veel van de merken op elkaar zijn gaan lijken. Maar goed, vroeger duurde het lang voor een parfum op de markt werd gebracht, tegenwoordig lanceren ze met gemak elk jaar een nieuwe lijn. En dan is het zoeken naar de pareltjes.

Jo Malone wood sage AQ

De eerste cologne die ik kocht en die nog steeds favoriet is, is de Nectarine Blossom & Honey, en die geur ruikt precies zoals die klinkt: heerlijk zacht, met licht-zoetige noten van zongerijpt fruit en citrus. De geur is bovendien heel licht, niet overheersend en geschikt voor het hele jaar door; zowel ’s winters als ’s zomers is die ideaal. De bijbehorende douchegel/zeep en bodycrème zijn perfecte aanvullingen om de hele dag de geur bij je te dragen. De bodycrème heeft een fijne, volle structuur zonder vettig of plakkerig te zijn.

Jo Malone miniatures AQ

Ook voor mannen
De colognes (waarvan een aantal ook voor mannen geschikt is) zijn samengesteld uit bijzondere combinaties, hebben diepgang en zijn verfijnd en gelaagd, dat bevalt me er erg aan. Je kunt de geuren apart dragen, of ze combineren en zo een unieke geur samenstellen. Onlangs kreeg ik een flesje Wood Sage & Sea Salt cadeau: zelf zou ik op basis van die omschrijving de geur niet snel hebben uitgeprobeerd, maar die is héérlijk. Kruidig, een echt groene geur, en toch heel zacht, warm. Als ik hem op mijn pols spuit blijf ik eraan ruiken. Hij heeft iets geruststellend.

Jo Malone candle AQ

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, ze hebben ook geurkaarsen voor in huis. De laatste tijd ben ik weg van geurkaarsen. Rond kerst had Jo Malone een mooie limited edition kaarsenset. Die wilde ik, ik ontdekte hun nieuwe online winkel voor Nederland, deed eindeloos verwoede pogingen die te bestellen, maar niks. Ze hadden een of andere storing en of ik het een week later weer eens wilde proberen (!). Ik dacht altijd dat bedrijven wilden verkopen. De storing bleef, mijn kaarsenset was inmiddels uitverkocht, ook in Londen, de teleurstelling was compleet. Om een stel kaarsen, ik weet, het sloeg en slaat helemaal nergens op. Inmiddels werkt de site naar behoren. Je kunt dus naar de Bijenkorf en daar de geuren eerst uitproberen, maar je kunt ook online bij Jo Malone bestellen. Dan krijg je meteen twee proefjes bij je bestelling, dat is altijd fijn.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl