Er is weinig fijner dan versgebakken brood. Vanuit de warme oven verspreidt de geur van het brood zich door het huis. Nog even en dan mag je je tanden zetten in het smakelijke broodje, met kaas, kip en paprika. Smakelijk en verrassend luchtig.
Voor twee broden
Voor de vulling
2 kipfilets, in reepjes
Zout en peper naar smaak
4 eetlepels vers gehakte koriander
1 theelepel gedroogde uipoeder
½ theelepel gedroogde knoflookpoeder
½ theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olijfolie
3 paprika’s in 3 kleuren, in reepjes
1 ui, in schijfjes
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
6 Cheddar kaasplakjes
1 bolletje geraspte mozzarella of geraspte mozzarella kant en klaar
Voor het deeg
500 gram bloem
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 eetlepel gedroogde gist
250 tot 300 ml lauw water
1 losgeklopt ei
Paprikapoeder
Meng de reepjes kipfilets met de ingrediënten: zout, peper, koriander, uipoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder en olijfolie. Bak het in een koekenpan al roerend zo’n tien minuten.
Bak in dezelfde tijd in een andere koekenpan de paprika, met ui, olijfolie, zout en peper, tot de reepjes paprika zacht zijn.
Laat alles afkoelen en maak nu het deeg.
Meng bloem met gist, zout, olijfolie en voeg het water toe, tot een stevig deeg ontstaat. Laat een uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
Pak nu het deeg, deel het in tweeën. Deel de vulling ook in tweeën. Rol het deeg uit, zet de plakjes cheddarkaas erop.
Daarop het paprikamengsel.
Daarna de kip.
En de geraspte mozzarella.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei. Vouw het deeg dicht, tot een brood.
Zet het op een bakblik, met de naad aan de onderkant.
Herhaal dit voor het tweede deeg. Laat het brood weer rijzen, 20 à 30 minuten. Bestrijk het met ei en strooi paprikapoeder op het brood.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 25 minuten bakken, tot het brood goudbruin is.
Laat het brood tien minuten staan en snij het vervolgens in stukjes.
Besaha wa raha!
3 Reacties op “Kaas, kip en paprikabrood”