Vandaag een lekker weekendrecept op speciaal verzoek van twee fans, Aicha en Samia: Kaasbroodjes. Of beter nog: Kaasbootjes. Heerlijk gevulde broodjes, in de vorm van een kano, een feest op elke tafel. En dan heb je ze nog niet eens geproefd, met die volle smaak van kaas en het perfecte zachte, zalige brood. Zo verveelt vegetarisch helemaal niet.
Voor het deeg:
500 gram bloem
3 eetlepels melkpoeder
(Als je geen melkpoeder hebt, kun je volle melk nemen. Gebruik dan geen water)
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gedroogde gist
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel azijn (maakt het deeg luchtiger)
280 ml lauwwarm water
Voor de vulling:
200 gram witte kaas
1 bolletje geraspte mozzarella
(Of een mengsel van witte kaas, geraspte, jonge belegen kaas en geraspte mozzarella (in totaal moet het 325 gram zijn))
Zwarte peper naar smaak
2 à 3 eetlepels gehakte peterselie
1 eiwit
Voor de afwerking:
1 eierdooier met een eetlepel melk, losgeklopt
Maak het deeg door alle ingrediënten in de volgorde van hierboven te mengen. Het deeg moet niet te stijf zijn. Voeg het water steeds beetje bij beetje toe. Het hangt van het bloem af hoeveel je nodig hebt. Bij mij was dat 280 ml. Dek het deeg af en laat een uur rijzen.
Meng de witte kaas met mozzarella, peper, peterselie en eiwit of het mengsel van witte kaas met jong, blegen kaas en mozarella met peper en eiwit.
Kneed het deeg nogmaals als het goed is gerezen. Deel het in 11 à 12 bolletjes van circa 70 à 80 gram.
Rol het deeg uit tot een ovale vorm.
Zet in het midden een eetlepel van het kaasmengsel.
Knijp beide kanten van het deeg goed dicht.
Laat de broodjes weer rijzen, zo’n 20 à 30 minuten dit keer. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 graden.
Bestrijk de broodjes als ze zijn gerezen met het mengsel van eierdooier en melk.
Bak de bootjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl
Een reactie op “Kaasbootjes”