Alle foto’s en recept: © Fadila Bouazza
Voor vandaag staan er zeer makkelijk te maken en uiterst smakelijke koekjes op het menu. Ze zijn bovendien een lust voor het oog deze kleine mondvermaakjes.
Ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes:
125g zachte boter of margarine
75g poedersuiker
1 ei
1 zakje bourbonvanillesuiker
Snufje zout
225g gezeefde bloem
Bigareaux voor garnering (gekonfijte kersen)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop de boter en poedersuiker zeer romig, voeg het ei toe en klop nogmaals. Voeg daarna de vanillesuiker en vervolgens het bloem met het zout toe en meng het geheel tot een plakkerig deeg.
Doe het deeg dan in een spuitzak met gekartelde mond…
En spuit rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier…
en zo…
Garneer ze met halve bigareaux…
En bak ze 12 à 15 minuten. Niet langer dan dat.
Niet te weerstaan.
Besaha wa raha!
2 Reacties op “Kersenkoekjes”