Kerst met Chanel N°5

foto’s © Aicha Qandisha

Kerst dit jaar staat in het teken van thuis en huiselijkheid en om die opgelegde, maar ook noodzakelijke dagen thuis zo gerieflijk mogelijk te maken en de feestsfeer te verhogen, heeft Chanel voor de feestdagen de volledige badlijn van Chanel N°5 gelanceerd, dé klassieker onder de klassieke geuren.

Voordat we geconfronteerd werden met een wereldwijde pandemie en iedereen in verplichte thuisisolatie moest, heette het hele idee van thuiszitten en jezelf verwennen nog cocooning. Vooral ideaal in de herfst- en wintermaanden, wanneer het buiten koud is en binnen warm. Met Chanel wordt het cocoonen deze kerst in ere hersteld, want als we dan toch binnen moeten zitten, dan kunnen we het ons maar beter zo behaaglijk mogelijk maken.

Jasmijn en roos
De badlijn van N°5 bestaat uit vijf producten met hieronder als eerste de douchegel. Rijk geparfumeerd en met een fijn vol schuim.

Na het douchen volgt natuurlijk de deodorant voor blijvende verfrissing. Ook de deodorant heeft, net als alle andere producten in deze lijn, die typische N°5 geur met de noten van jasmijn en roos.

Voor het lichaam zijn er twee producten. Allereerst de bodylotion, met een luchtige structuur die snel intrekt in de huid en deze subtiel parfumeert.

Daarnaast is er een prachtige, kloeke pot met een heel rijke bodycrème met een volle, romige structuur. Zodra je de pot opendoet, springt de N°5 geur je tegemoet. De pot is prachtig in zijn eenvoud en een sieraad voor in de badkamer.

Als finishing touch is er dit eveneens prachtige flesje met haarparfum, voor een subtiele parfumering van je haar. Het flesje is ontworpen in de tijdloze Chanelstijl en ik vind het beeldig. Knap hoe een ontwerp mooi blijft over de jaren heen en aan blijft spreken.

Magie
Maar zoals ik al schreef, Chanel is een van de meest tot de verbeelding sprekende huizen en Chanel N°5 de geur, een van de meest iconische. Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat Gabrielle Chanel de geur uitbracht en zij heeft aan populariteit niets ingeboet. Sterren, ‘gewone’ vrouwen, N°5 is het spreekwoordelijke parfum geworden dat staat voor elegantie.

Normaliter zijn we rond kerst in Londen en ieder jaar zagen we daar hetzelfde tafereel: working class mannen bij de Chanel stand in de warenhuizen die een mooi kerstcadeau voor hun vrouwen kochten. Voor een beetje van die je ne sais quoi magie die het huis uitstraalt en overbrengt van gever tot ontvanger. Dat Chanel uitgerekend dit jaar zo’n mooie badlijn uitbrengt, is de perfecte timing. Het maakt het thuiszitten niet alleen een stuk fijner voor liefhebbers van N°5, maar ook iets waar je naar uitkijkt. Je kunt jezelf namelijk laten versloffen, omdat je toch niet buitenkomt, of je kunt jezelf verwennen om de moraal en de hoop hoog te houden.

En die hoop, die straalt deze collectie ook een beetje uit. Het idee dat wat er ook gebeurt, Chanel daar is (bekijk zeker ook de make-up kerstcollectie van dit jaar) . Dat kerst feestelijk kan zijn, hoe beperkend de omstandigheden ook zijn. Het is als het licht aan het einde van de donkere tunnel dat dit jaar was; of zoals lange autovakanties vroeger, dat je na uren rijden in het donker in de verte opeens lichtjes zag, teken van leven en het besef indaalde dat het allemaal wel goed komt.

Happy cocooning!

De badlijn van Chanel N°5 (en heel veel meer) vind je in de Chanel webshop. De douchegel bestel je hier voor 50,00 euro, de deodorant vind je hier voor 45,00, de bodylotion bestel je hier voor 56,00, de bodcycrème vind je hier voor en het haarparfum vind je hier voor 52,00. Je vindt de producten natuurlijk ook bij De Bijenkorf en Douglas.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl