Kilian: My Kind of Love

20180925_173925

Marshmallows, vijgenmelk en groene thee. Het luxe merk Kilian heeft vier nieuwe parfums ontwikkeld en de ingrediëntenlijst is allesbehalve saai te noemen. Net als de geuren zelf. Ze zijn speciaal voor millennials, de generatie die is geboren tussen 1980 en 2000 (en waar ik zelf bij hoor). Die zijn net iets speelser, durven net iets meer en zijn daarom een perfecte doelgroep voor deze vier nieuwe geuren. Oh, en ook mooi meegenomen: de lijn My Kind Of Love is net iets betaalbaarder dan de andere producten van het merk.

20180925_175907

Om het te vieren, was er een avondje georganiseerd in de Chin Chin Club in Amsterdam. De vier geuren werden vertaald naar vier standjes, waar je langs kon lopen om ze te ruiken en om er meer over te horen. De parfumbollen hebben namen als: Kissing, Adults, Princess en Boys. En opvallend: ze zijn to share. Waarmee wordt bedoeld dat zowel mannen als vrouwen de geuren kunnen dragen. Unisex schijnt namelijk een wat suffe bijklank te hebben tegenwoordig.

20180925_174818

Over millennials en durf gesproken: je kon tijdens de presentatie zelfs een tattoo laten zetten. ‘Grappig’, dacht ik, maar er stond serieus een rij van mensen die er eentje wilden. Ik hield het zelf maar bij een plakplaatje, dat de dag erna niet supermakkelijk van mijn arm ging, maar toch niet zo permanent was.

20180925_180034

Bloemen en suiker
Naamgever van het merk is Kilian Hennessy, een man die geboren is in een gespreid bedje. De familie Hennessy is namelijk verantwoordelijk voor het oudste en bekendste cognacmerk, is me verteld. Over geld hoefde hij zich dus geen zorgen te maken. Zijn jeugd komt geregeld terug in zijn parfums. De suiker die achterblijft in de cognac en de geur van de houten tonnen. Die laatste zit bijvoorbeeld verwerkt in Boys.

20180925_175930

Maar belangrijker: hoe zijn de parfums nou? Kissing is het zoetst. Een combinatie van bloemen en suiker. Boys ruikt, zoals de naam al doet vermoeden, wat mannelijker: cederhout in combinatie met kaneel. Dan heb je nog Princess, een combinatie met groene thee, gember en marshmallow. Mijn persoonlijke favoriet was Adults, met vijgenmelk en vanille. Een beetje zoet, niet te zwaar.

20180925_180526Even opspuiten en je hebt er lang plezier van. De parfums zijn namelijk zo gelaagd dat je er iedere keer wat anders in ruikt. Na uren rook ik plots de vanille van Adults wat meer op mijn huid, terwijl ik die in eerste instantie amper merkte. Hetzelfde had ik bij Boys, waar ik de geur van cola eerst helemaal niet had geroken, maar daarna wel. De parfums gaan daardoor niet vervelen.

De parfums van Kilian zijn exclusief bij Douglas te koop, waar de prijzen variëren van 67 euro voor een flesje van 30 ml tot 125 euro voor 100 ml. 

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl