Hebben jullie dat ook wel eens, dat je echt niet meer weet wat je moet koken? Vandaag heeft Fadila een ouderwets lekker rijstgerecht voor jullie met zachte roomsaus, heerlijk gebakken kip en fijne mais. Makkelijk te maken, rijk van smaak en een welkome variatie op de basisgerechten. Voor die momenten dat je zin hebt in lekker eten, maar even zonder ideeën zit.
Voor 4 personen
Voor de kip
2 kipfilets in stukjes gesneden
1 eetlepel maizena
Zout naar smaak
1/4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1 kleine ei
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de rijst
300 gram basmati rijst
450 ml kippenbouillon
Zout
Witte peper
Voor de mais
1 blikje mais
Zout
Witte peper
250 ml kookroom
Meng de kipstukjes met zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder, maizena en ei.
Dek het geheel af en zet in de koelkast.
Spoel de mais om onder koud water en laat uitlekken. Doe de mais in een kleine pan met room, zout en witte peper. Breng het aan de kook en laat het vijf minuten zachtjes pruttelen.
Kook de kippenbouillon (liever zelfgemaakt of uit bouillonblokjes) in een pan en breng het aan de kook. Voeg de rijst, zout en peper toe. Als de bouillon gezouten is voeg je alleen wat peper toe. Laat het tien minuten zachtjes koken.
Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip al roerend in tien minuten gaar.
Doe de rijst voor het serveren in een kleine savarinvorm (rijstrand).
Druk het goed aan en draai de rijst op een bord.
Vul het maisroommengsel. Schep de kip ernaast.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl
Een reactie op “Kip met rijst, mais en room”