De zomer houdt aan, dus Fadila heeft weer smakelijk gevulde broodjes die zowel je picknickmand, broodtrommel als iftar-tafel zullen verrijken. Verras je smaakpapillen: verandering van spijs doet niet alleen eten, maar ook genieten.
Voor 12 stuks
Voor de kipvulling
2 kipfilets
2 uien
Peper en zout naar smaak
Een kwart theelepel gemberpoeder
Een achtste theelepel kurkumapoeder
Snufje gele kleurstof (bij de Marokkaanse winkel)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ei
Een half bosje gehakte gladde peterselie
Een half bosje gehakte koriander
(Eventueel ook groene olijven, in rondjes gesneden)
Voor het deeg
500 gram bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels zoetstofpoeder (Canderel)
1 eetlepel gedroogde gist
1 eiwit. Bewaar het eigeel (met 1 eetlepel melk en een snufje vanillesuiker) voor het bestrijken van de broodjes
4 eetlepels zonnebloemolie
250 ml lauwe volle melk. Of iets meer, hangt van de bloem af.
Kipvulling
Snij de ui in schijfjes. Doe ze in een pan, samen met de kipfilets, specerijen, zout en peper, olie, peterselie en koriander en laat alles koken. Eerst op hoog vuur en blijf roeren tot alles is gemengd en van kleur is veranderd. Zet vervolgens het vuur zacht en laat het een uur koken.
Haal de kipfilets uit de pan. Het mengsel dat overblijft moet niet te waterig zijn. Laat het anders even koken tot het water wat is verdampt. Voeg dan het ei toe, blijf roeren tot het ei is gekookt en zet het vuur uit.
Versnipper de kipfilets. Meng de kip met het eimengsel. Laat alles afkoelen.
Maak nu het deeg
Doe de bloem in een kom. Voeg zout, zoetstofpoeder, gist, zonnebloemolie, het eiwit en de melk toe, tot een deeg ontstaat. Laat dit een uur rijzen. Neem het deeg en kneed het. Maak bolletjes van ongeveer 80 gram.
Rol ze tot rondjes. Maak een inkeping aan de zijkanten.
Doe de vulling in het midden.
Vouw het deeg over de vulling heen.
Laat de broodjes daarna 20 tot 30 minuten rijzen. Bestrijk ze met het eidooiermengsel.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden in 20 minuten.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza