Krachel: zoete broodjes met anijs

128

Er is weinig lekkerder dan de geur van versgebakken broodjes in huis. De zoete geur die je neus vult, waardoor je meteen honger krijgt. Voor vandaag heeft Fadila het recept van krachel: zoete broodjes met anijs- en venkelzaad. Een Marokkaans recept, waar Fadila haar eigen draai aan heeft gegeven. 

Ingrediënten
500 gram bloem
1 theelepel zout
4 eetlepels suiker
1 eetlepel gist
4 eetlepels zonnebloemolie
50 gram zachte boter
1 ei
250 ml lauwe volle melk
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel anijszaad

Voor de garnering:
1 eidooier, met een eetlepel melk
Sesamzaad (niet geroosterd)

106

Meng de bloem, zout, suiker, gist, sesamzaad, venkelzaad, anijszaad, ei, boter, olie en melk met elkaar en kneed tot een slap deeg. Het deeg moet niet te hard zijn. Laat het geheel een tot anderhalf uur rijzen.

108

Maak tien à twaalf bolletjes van het deeg.

115

Druk ze een beetje plat. Laat vervolgens weer rijzen, dertig tot veertig minuten.

121

Bestrijk de broodjes met het mengsel van eidooier en melk. Strooi daar sesamzaad overheen.

124

Bak de broodjes bij 200 graden voor twintig minuten.

135

Besaha wa raha!

Alle foto’s: ©Fadila Bouazza

Fadila