Er is weinig lekkerder dan de geur van versgebakken broodjes in huis. De zoete geur die je neus vult, waardoor je meteen honger krijgt. Voor vandaag heeft Fadila het recept van krachel: zoete broodjes met anijs- en venkelzaad. Een Marokkaans recept, waar Fadila haar eigen draai aan heeft gegeven.
Ingrediënten
500 gram bloem
1 theelepel zout
4 eetlepels suiker
1 eetlepel gist
4 eetlepels zonnebloemolie
50 gram zachte boter
1 ei
250 ml lauwe volle melk
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel anijszaad
Voor de garnering:
1 eidooier, met een eetlepel melk
Sesamzaad (niet geroosterd)
Meng de bloem, zout, suiker, gist, sesamzaad, venkelzaad, anijszaad, ei, boter, olie en melk met elkaar en kneed tot een slap deeg. Het deeg moet niet te hard zijn. Laat het geheel een tot anderhalf uur rijzen.
Maak tien à twaalf bolletjes van het deeg.
Druk ze een beetje plat. Laat vervolgens weer rijzen, dertig tot veertig minuten.
Bestrijk de broodjes met het mengsel van eidooier en melk. Strooi daar sesamzaad overheen.
Bak de broodjes bij 200 graden voor twintig minuten.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: ©Fadila Bouazza