Lancôme L’Absolu Lacquer

lancome-lacque-absolu-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Vijfentwintig jaar geleden lanceerde Lancôme L’Absolu Rouge, de beroemde lipstick die iedere keer wordt vernieuwd en door miljoenen vrouwen wordt gedragen. Maar cosmetica gaat dan ook over vernieuwing; van jezelf, van de verzorging en dus komen er steeds nieuwe producten die passen bij de tijdgeest en vooral ook bij de veranderende smaak en mores.

Als variant op L’Absolu Rouge heeft Lancôme in samenwerking met creatief directeur Lisa Eldrigde L’Absolue Lacquer uitgebracht: een palet van 30 nieuwe lipgloss annex liplak op basis van olie en water.

lancome-lacque-absolu-aq-3

De L’Absolu Lacquer heeft een klein en handzaam formaat en past in het kleinste tasje. We ontvingen onlangs drie kleuren uit de collectie, die zie je hieronder, van links naar rechts zijn dat: de rode Be Brilliant, de zacht-roze Nuit & Jour en de bruin-paarse Enchantement.

lancome-lacque-absolu-aq-2

Glanseffect
De L’Absolu Lacquer heeft een klein penseeltje met platte zijden waardoor de gloss goed en makkelijk aangebracht kan worden. Als je één laag aanbrengt, is de kleur transparant, bij twee lagen krijg je al een duidelijker kleur met glans en bij drie lagen heb je het volle effect: een prachtige kleur met mooi glanseffect. Drie lagen klinkt veel, maar dat is het niet. De Lacquer heeft een heel zachte en lichte structuur en eenmaal opgedroogd op de lippen, voel je er niks meer van. Het is niet plakkerig, de kleur blijft goed zitten en je lippen voelen zacht aan.

lancome-lacque-absolu-aq-4

Het gebeurt niet vaak dat je kleuren opgestuurd krijgt die allemaal bij je passen. Dat was nu wel het geval. De rode ‘Be Brilliant’ is een mooie, verleidelijke rode kleur. Precies zoals rood hoort te zijn. De zacht-roze ‘Nuit & Jour’ is licht en heeft op mijn lippen een nude effect met glans, en de ‘Enchantement’ is een donkere, opvallende kleur. Ik schreef hierboven bruin-paars, maar misschien is aubergine een betere omschrijving. Heel anders dan de twee andere kleuren en knalt van de lippen. De laatste tijd ben ik veel met nudes en rode kleuren bezig geweest, maar deze ‘Enchantement’ is echt mooi en een fraaie herinnering zelf ook eens wat meer te durven variëren.

lancome-lacque-absolu-aq-1

En dan heb je dus nog eens 27 andere kleuren. Een feest om die eens te proberen en de mooiste tinten te kiezen.

‘L’Absolu Lacquer’ is onder andere te koop bij de Douglas en de Bijenkorf voor 33,00 per stuk.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl