Lekkers voor Valentijn

rode roos AQ

foto © Aicha Qandisha

Geen idee of onze lezers aan Valentijn doen, maar kom, voor wie zin heeft zijn of haar geliefde eens te verwennen (of zichzelf), hebben we vijf smakelijke cadeautips. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, en als je de commercie volgt, word je echt opgejut met allerlei extravagante ideeën, maar wij gaan terug naar de oorsprong. Bij Valentijn gaat het om een kaartje (ik moet meteen denken aan de anonieme gedichten vol smacht die ik stuurde aan vervelende klas- en studiegenoten), bloemen (rozen!) en chocolade, of iets anders lekkers. Daarom hier vijf suggesties waar de grootste brompot blij van wordt.

Supermarkt
Ben je zo’n luiaard voor wie een tripje naar de supermarkt eigenlijk al te veel is? Geen nood, met een beetje creatief inpakwerk, heb je zo iets lekkers samengesteld voor weinig geld. Deze heerlijke Milka reep met pinda’s en caramel is favoriet in Huize Aicha Qandisha. Net als de Jelly Beans van de Jelly Bean Factory, ook verkrijgbaar met een speciale spaarpot waar je lang plezier van hebt.

f:/share/workareapost9036

Bonbons
Natuurlijk, die doen het altijd goed. Met onze vaste favorieten Neuhaus en Godiva heb je altijd succes, maar we dachten eens wat anders te tippen deze keer: de grote, overdadige bonbons van Puccini Bomboni in Amsterdam. Eén stuk is al een volledige maaltijd, maar ze zijn lékker! Met verschillende, bijzondere vullingen. Ze hebben een webshop, dus je hoeft niet speciaal naar Amsterdam als je er niet woont.

puccini

Koekjes
Een koekje bij de thee smaakt altijd, dus waarom niet eens het lekkers van het Rotterdamse Koekela proberen? Je kunt er binnen wippen of online bestellen. De lemon-merengue taart, bijvoorbeeld. Of een mooi ingepakte selectie huisgemaakte koekjes. Of wat te denken van de verslavende blondietaart van de Bijenkorf, zowel in de winkel te vinden als online te bestellen. Is weer eens wat anders dan een droog biscuitje.

overige_ass.blikzilver

Macarons
Voor wie ook wel eens iets anders wil, raden we van harte de oogstrelende macarons aan. Lekkere die we zelf geproefd hebben, vind je bij Tout in Amsterdam en Jarreau in Den Haag. Voor wie in Brabant woont of het niet erg vindt naar Antwerpen te rijden: de heerlijke macarons van Ladurée zijn altijd een voltreffer en wie nóg meer wil uitpakken: surf naar de site van de geweldige Pierre Hermé en kijk of ze nog op tijd een doosje bijzondere macarons kunnen bezorgen.

macarons pierre herme

Champagne
Natuurlijk, champagne mag niet ontbreken (aldus de geheelonthouder). Bij de Bijenkorf hebben ze een online een uitgebreide selectie, zelfs Dom Pérignon voor het breed wil laten hangen. Heb je een beperkter budget, dan is de Ruinart een uitstekende keuze. Of deze samengestelde set bij de Bijenkorf met roze Moët & Chandon.

moet cadeaut set bijenkort

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Lekkers voor Valentijn

  1. Ton
    12 februari 2017 om 20:25

    Ik heb een knuffel besteld bij knuffelpost.nl