Vergeet comfort food Fadila heeft happy food voor ons vandaag. Fenomenaal lekkere cakejes met lemon curd en meringue waar je al na de eerste hap ziels- en zielsgelukkig van wordt. De grijns op je gezicht van zoveel zaligs blijft nog lang nadat je de laatste kruimel verorberd hebt. Ach en wee, als we deze foto’s zien, loopt het water ons alweer in de mond. Cakejes die blij maken en waar de zon van gaat schijnen. Ze bestaan. Verrukkelijk.
Voor 14 stuks
Ingrediënten:
3 eieren
150 gram suiker
150 gram gesmolten boter of margarine
80 gram bloem
70 gram maizena
6 gram bakpoeder
1 zakje bourboun vanillesuiker
Snufje zout
Voor de vulling:
1 pot lemon curd van Chivers
2 eiwitten
25 ml water
100 gram suiker + zakje bourbon vanillesuiker
Vet en bebloem een muffinvorm van twaalf stuks met een holte. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met suiker en vanillesuiker dik en schuimig. Voeg de gesmolten boter of margarine toe. Meng met de hand gezeefde bloem erdoorheen, met maizena, zout en bakpoeder. Giet het mengsel in de vormpjes tot ¾ vol.
Bak de cakjes 20 minuten, tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Laat 5 à 10 minuten afkoelen en stort ze dan op een rooster om af te koelen. Als je een siliconenvorm gebruikt laat je de cakejes helemaal afkoelen voor je ze op een rooster legt.
Vul de holtes met lemon curd en laat ze staan tot de volgende dag (cake is na een dag veel lekkerder en zachter).
Klop de volgende dag de eiwitten stijf met vanillesuiker. Kook suiker met 25 ml water tot 120 graden. Giet de hete siroop al kloppend op de eiwitten op de hoogste stand van de mixer. Blijf kloppen tot het eiwit mooi dik en glanzend wordt. Laat het afkoelen.
Doe het eiwitmengsel nu in een spuitzak met een gekartelde mond. Spuit rozetten op de cakejes boven de lemon curd.
Carameliseer de rozetten met een crème brûlée brander.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl