Lentefris lijf

voet scrubben

Omdat de lente nu toch echt in aantocht is even een korte opfriscursus om onze lijven weer voor te bereiden op blote benen, mouwloze jurken en open schoenen.

Scrubben
Scrubben is van levensbelang in de zomer omdat je dan langer bruin blijft. Omdat ik nog steeds geen veilige scrubscrème gevonden heb (zonder die verschrikkelijke plastic bolletjes) gebruik ik een Hamam washand van De Tuinen die ik zeer kan aanbevelen. Ook voor het scheren altijd scrubben.

hammam scrub glove

Ontharen
Niet liegen: de meesten van ons zijn luie varkens in de winter en laten het haar overal zwierig groeien. Als je onder de douche vandaan stapt en je ziet in de spiegel een soort grizzly beer weet je dat het tijd is voor een flinke ontharingsbeurt. Dus: maak een afspraak met de waxsalon of koop een grote bus scheerschuim en een doosje scheermesjes.

scheermesje

Bodylotion
Smeren moesten we in de winter al en daar gaan we in de lente en de zomer vrolijk mee door. Mijn favoriet is Dr. Organic Virgin Olive Oil Skin Lotion omdat die snel intrekt en lekker ruikt. Maar in principe maakt het niet zoveel uit wat je gebruikt, als je maar smeert. Als je een parfumfreak bent kies dan voor hetzelfde merk bodylotion als je parfum.

dr organic olive oil skin lotion

Bruin zonder zon
Als je net als ik een witte huid hebt en een hekel aan je witte melkflesbenen moet je nu al beginnen met een zelfbruinend middel. Let goed op dat je niet iets koopt waar veel oranje kleurstof in zit omdat je er dan binnen een paar dagen uitziet als een verklede wortel. Zelf gebruik ik de Crème Délicieuse Auto Bronzante van Clarins. Die bouwt de kleur langzaam op en ziet er natuurlijk uit. Alsof je al een paar dagen met blote benen op een terras hebt gezeten.

clarins zelfbruiner

Voeten
Onze voeten hebben de hele winter stevig ingepakt gezeten en moeten straks weer worden tentoongesteld aan de buitenwereld. Een puimsteentje is dus echt een must. Vooral om de eeltige hielen weer strak in de lak te krijgen. Om hardnekkige eelt te verwijderen kun je de anti eelt crème van Hansaplast gebruiken. ‘

hansaplast anti eelt

Draag je veel open schoenen dan is een bezoek aan de pedicure aan te bevelen. Vergeet niet de voeten dagelijks na het douchen in te smeren, bijvoorbeeld met Shea Butter Ultra Rich Foot Cream van L’Occitane (die heerlijk naar lavendel ruikt).

l'occitane footcream

signatuur rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl