Liberté, égalité, feminité

lancôme liberté make-up AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Het is onmiskenbaar zomer en die mag, net als de rest van het jaar eigenlijk, zo vrouwelijk mogelijk zijn. Lancôme verzorgt de prachtige aftrap met hun kleine zomercollectie, geïnspireerd op het Franse motto ‘liberté, égalité, fraternité’, maar de broederschap is vervangen door vrouwelijkheid. En terecht.

lancôme liberté blush AQ

Nu in het westen de liberale waarden steeds meer onder druk staan, vrouwelijkheid, en vooral feminisme en minderheden bedreigd worden door de nieuw opgestane lichting van bekrompen conservatieve witte mannen die niet in gelijkheid geloven, gespeend zijn van enige empathie en de macht niet willen delen, kan de roep om meer vrijheid, menselijkheid en kleur niet luid genoeg klinken.

Limited edition
En wat dit te maken heeft met de nieuwe make-up collectie van Lancôme? Daar waar de politiek grenzen opwerpt en verdeeldheid propageert, profileert de commercie zich steeds maatschappelijker en bewuster met een boodschap vóór diversiteit, individuele vrijheid, gelijkheid en inclusiviteit. Daar kunnen we cynisch over doen of het omarmen en inzetten.

lancôme liberté lipstick AQ

Lancôme kiest voor de féminité, ze neemt dé leus van de Franse revolutie over die Frankrijk sindsdien met trots uitdraagt en geeft die een nieuwe vorm. Het was ook wel tijd daarvoor, want tijden zijn veranderd en de uitdagingen ook. Slechts twee producten zitten er in deze Summer Look 2019: een lipstick en een bronzer, beide in limited edition verkrijgbaar, de lipstick in drie en de bronzer in twee kleuren. Een L’Absolu Rouge in de kleuren Idôle, Caprice (die zie je hierboven) en Poême en een Le French Glow bronzer in Light Liberté (die zie je op de foto’s) en een Warm Sensualité.

lancôme liberté make-up AQ 2

Bijna te mooi om te gebruiken.

De Lancôme Summer Look 2019 is exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf. L’Absolu Rouge kun je hier bestellen voor 35,50 en Le French Glow vind je hier voor 52,00 of ga langs bij de Bijenkorf.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl