Lipikar Lait Urea 5+

lipikar lait AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Doorgaans zijn crèmes die een droge of geïrriteerde huid tegengaan heel vettig. Dan heeft de crème bijna de functie van een wollen sjaal die je om de nek draagt tegen de kou: pak het maar goed in, dan ben je veilig. Nu ben ik geen expert, maar een huid heeft meer dan vet nodig om blijvend gehydrateerd te worden. Zoals je ook meer dan een sjaal nodig hebt om de kou te weren.

Dus toen we een persbericht kregen over de Lipikar Lait Urea 5+ van La Roche-Posay vroeg ik hem op omdat de ervaringen met La Roche-Posay en Vichy tot nu toe steeds boven verwachting zijn en ik benieuwd was wat die voor de droge huid zou doen.

lipikar lait AQ 1

Lipikar Lait Urea 5+ is speciaal voor de (zeer) droge huid die neigt naar roodheid, jeuk en schilfers. Nu beloven de meeste verzorgingsproducten wel verlichting en de meeste brengen die ook wel, zij het tijdelijk, maar wat je wilt, of waar ik althans altijd op hoop, is dat een crème of lotion blijvend de huid verbetert.

Lipikar Xerand
Lipikar Lait Urea 5+ doet dat. Zoals de naam al verraadt is het geen dikke, vettige crème (wat ik, geconditioneerd als ik ben, wel had verwacht), maar een heel lichte, vloeibare lotion die je makkelijk uitsmeert en die snel intrekt.

Ik kan nu een heel betoog ophouden en dit stuk nog wat meer rekken, maar dit is dus gewoon een uitstekende lichaamsverzorging die droogheid daadwerkelijk tegengaat en de huid blijvend verzacht. Al na een paar keer gebruiken zie en voel je de huid opknappen.

Omdat deze lichaamsmelk zo goed beviel heb ik daarna de handcrème uit dezelfde lijn besteld, de Lipikar Xerand, en die is dus al net zo effectief. Niet alleen gaat die droogheid en irritatie tegen, de huid van mijn handen is in geen jaren zo zacht geweest.

lipikar lait AQ 1

Zo zie je maar, ik vroeg de Lipikar Lait Urea 5+ op in de hoop dat-ie wat verlichting zou brengen, leidt de lait me ook nog eens naar een effectieve handcrème voor een zacht prijsje.

Lipikar Lait Urea 5+ bestel je hier voor 19,51. Je vind er ook andere producten uit dezelfde lijn van La Roche-Posay.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl