Liv Botanics

foto’s © Aicha Qandisha

Ambachtelijke producten op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten, dat is de kern van het jonge Nederlandse boetiek beautyhuis Liv Botanics opgericht door Estella van der Goes en vernoemd naar haar ‘wonder’, dochter Liv.

Nu richten steeds meer schoonheidshuizen zich op natuurlijke formules, maar het kleine Liv Botanics gaat een stap verder. Niet alleen de ingrediënten zijn natuurlijk en vrij van dierlijke of chemische stoffen, ook de emballage is dat.

De kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van olifantsgras dat lokaal wordt verbouwd. De dozen bevatten geen lijm en zijn zo ontworpen dat ze dichtgevouwen worden en de inkt die gebruikt wordt voor de tekst is óók plantaardig en vrij van giftige stoffen. De potjes en flesjes zijn van glas net als de pipetjes.

Een tijd geleden vertelde oprichtster Estella over haar producten en ik was onder de indruk. Er komen zoveel nieuwe merken bij, maar zo goed uitgedacht, van ingrediënt tot de inkt op de dozen, dat heb ik niet eerder gezien.

The Cleanser
Zo’n zorgvuldige uitgedachte visie maakt nieuwsgierig naar de producten zelf die, zoals ik hierboven al schreef, ook allemaal uit puur natuurlijke ingrediënten zijn samengesteld.

Neem The Cleanser, een heel zachte olie die eenmaal in aanraking met water verandert in een melkachtige substantie en die je huid aangenaam reinigt. Olie in je handpalm, inmasseren op het gezicht, water toevoegen en daarna afspoelen en je hebt een schoon en zacht gezicht. Hoofdingrediënten zijn abrikozenpitolie, kamille-extract en haverextract.

The Bakuchiol
Na het reinigen volgt de verzorging. Bijvoorbeeld met The Bakuchiol, ‘renewal facial oil’, een voedende gezichtsolie die de huid verzorgt en hydrateert. Belangrijk ingrediënt is de bakuchiol, dat is een plantaardig alternatief voor retinol – vandaar de naam. Retinol is vitamine A. Twee andere hoofdingrediënten zijn camelia zaadolie en olie van de sleutelbloem (primrose).

Je doseert de olie met een pipetje, die trekt vervolgens supersnel in, maakt de huid glad, zacht en glanzend. Ik testte hem de eerste keer op mijn hand en ik zou zelfs willen zeggen dat de huid er meteen een stuk jonger en strakker uitzag. The Bakuchiol heeft een discrete typische olie- (of natuurwinkel-) geur.

The Beauty
Nog een gezichtsolie voor wie van een gezonde glow houdt, The Beauty, ‘glowing facial oil’, om de doffe huid tegen te gaan en de huid te hydrateren en voeden. Ook deze olie trekt razendsnel in, voedt de huidt en maakt hem mooi, zacht en stralend. De hoofdingrediënten zijn aardbeizaadolie, champagnebladextract en blauwebessenzaadolie. Wat opvalt is dat het allemaal ingrediënten zijn waarbij je meteen snapt waar ze vandaan komen.

Je hebt duurzaam en dan heb je Liv Botanics die een nieuwe standaard in de beautywereld heeft geïntroduceerd. Gemaakt in Amsterdam en klaar om de wereld te veroveren.

De producten van Liv Botanics vind je hier. The Cleanser bestel je hier voor 35,00, The Bakuchiol vind je hier voor 62,00 en The Beauty bestel je hier voor 62,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Liv Botanics

  1. Per
    1 februari 2023 om 07:15

    Wat een mooie review en ik ben het helemaal met je eens! X

  2. Aicha
    1 februari 2023 om 15:07

    Really “The Beauty” 💋👍