Aan het sjieke Haagse Noordeinde vind je sinds kort, verstopt tussen alle kunstgaleries en middenin de bontgekleurde interieurwinkel Blue Sense Interior, het sympathieke eetcafé van Balout Khazraei.
Je moet goed opletten, anders loop je er zo voorbij, maar als je eenmaal binnenin de wereld van Blue Sense stapt, word je overstelpt door de overdaad aan kleur en artikelen die uit elke uithoek van de wereld geïmporteerd lijken te zijn.
Iraanse keuken
Balout is alleen overdag open tijdens winkeltijden en je kunt plaatsnemen aan een van de tafels terwijl de gastvrouw je voorziet van de zelfgemaakte lekkernijen.
Balout Khazraei is Iraanse, dus de gerechten die per dag wisselen komen voort uit de Iraanse keuken met daarbij invloeden uit de Levantijnse en Mediterrane keuken, zoals de fattoush salade die wij tijdens de lunch kregen.
Ik was er voor een werkoverleg met Shervin Nekuee, coördinator van het Winternachten festival en niet geheel toevallig echtgenoot van Balout. Maar echtgenoot of niet: dit soort lunchbesprekingen mogen vaker voorkomen. En dan niet van die slappe witte bolletjes, maar volwaardige maaltijden met liefst meerdere gangen of gerechten. Om de kwelling van het vergaderen te verzachten.
Frambozen-pistachecake
Na de welkomstthee met een rozenknopje, begon de lunch met een Iraanse soep met rijst, tomaten en verjus. Hierna volgde de eerder genoemde fattoush salade en wraps met tonijn of feta-kaas.
Hoogtepunt was, zoals dat hoort, de frambozen-pistachecake die we als dessert kregen. Die was heerlijk, bestrooid met geglaceerde amandelen en met een hint van citroen.
Wil je alleen wat drinken, dan is de uitgebreide theeselectie een aanrader.
Intieme sfeer
Mijn favoriet was deze zachte bloementhee met een kandijstokje en limoen.
En dit alles in een sympathieke, zelfs intieme sfeer te midden van een overdaad aan buddha beelden, Aziatische kasten en Iraanse sjaals.
Ik ga terug zodra de frambozen-pistachecake weer op de kleine kaart staat.
info[at]aichaqandisha.nl